info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dondurucu Soğuklar Sera Üreticilerini de Dondurdu

Tekirdağ merkeze bağlı Naip ve Ferhadanlı köylerindeki sera ve tarlalardaki sebze meyve fide gibi ürünler, eksi 17 dereceye kadar düşen soğuklarda donarak maddi zarara yol açtı.

 

Tekirdağ merkeze bağlı Naip ve Ferhadanlı köylerindeki sera ve tarlalardaki sebze meyve fide gibi ürünler, eksi 17 dereceye kadar düşen soğuklarda donarak maddi zarara yol açtı.
Trakya  ve Tekirdağ’da son 10 gündür yaşanan kuru soğuklar nedeni ile hava sıcaklığı,geceleri eksi 17 ,gündüzleri ise eksi 13 ‘e kadar düştü,soğuk havalar Trakya’da sebze, meyve ve fide üreten çiftçileri de olumsuz etkiledi.
Tekirdağ merkeze bağlı, kirazı ile ünlü olan Naip köyü ve karpuzu ile meşhurFerhadanlı köylerinde sebze, meyve fide yetiştiren ,Adem Urcan, Ali Avlaç ve Mehmet Kara adlı üreticiler,yaptıkları açıklamada,10 yıldır seracılık ve karpuz fideciliği işi ile uğraştıklarını ve Tekirdağ’da 20 yıldır böyle bir soğuk görmediklerini belirttiler.
Adem Urcan  ,sera içindeki ürünlerin bile donmasını ilk defa gördüğünü belirtirken sözlerine şöyle devam etti” buralarda yetiştirdiğimiz  sebze ve meyveleri Tekirdağ pazarları ve İstanbul dahil bir çok yere satıyoruz ,bu yıl yaşanan dondurucu soğukların eksi 17 lere kadar düştüğünü bu yüzden seraların içinde yetiştirdikleri,Karınıbahar,Kıvırcık,Marul,Brüksel lahanası,Kara lahana,Pırasa,Taze soğan,Maydonoz,Roka ve pazı gibi ürünlerin donduğunu ve zararlarının büyük olduğunu ve bu durumun fiyatları artıracağını belirtti.
Uzun süredir kar yağmaması sebebiyle değişime uğramayan soğuk hava üreticileri çok zor durumda bıraktığını yerinde yaptığımız tespitte gördük. Üreticilerin Tarım İl müdürlüğünden seracılık kredisi aldıkları fakat çoğunda TARSİM bulunmadığını söylerken mağduriyetleri konusunda yetkililerin soğuk havalar dolayısı ile uğradıkları zararın tespit edilmesini valilik yetkililerinden talep ettiler.