info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

DP ve Anavatan Partileri Birleşiyor

Demokrat Parti (DP) Tekirdağ İl Başkanı Nevzat Teker, DP nin 31 Ekim Cumartesi günü 6. Olağanüstü Kongresi ni yapacağını belirterek, bu kongrede Anavatan ve DP nin birleşeceğini bildirdi.

Teker, DP Tekirdağ İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, DP nin Genel İdare Kurulu tüzük değişikliğinden sonra Anavatan Partili 50 kişinin kurula gireceğini bildirdi.

Bu katılımdan sonra herkesin DP li olacağını anlatan Teker, şunları kaydetti:

"Bunun sonrasında il, ilçe ve belde düzeyinde bu birleşme sağlanacaktır. Birleşme ülkemiz sağ duyulu yöneticiler tarafından milletimizin kurtuluşu adına gerekli görülmüştür. DP, 1946 da yeter söz milletindir düsturu ile yola çıkmış, iktidar olmuş, bu temel anlayışı ülkeye yerleştirmiş bir partidir. Ancak zaman içinde ülke içinde yaşanan olaylar nedeniyle, sivil rejime askeri müdahaleler olmuş, 12 Eylül 1980 darbesi yapılmış, 1982 Anayasası ile yeni oluşum sağlanmıştır. Ancak, demokratlar Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi olarak bölünmüştür. Her iki parti yöneticilerinin samimi gayretleri sonucu bu güne gelinmiştir. Bu birleşmede emeği geçenlerin hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz."