info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dr. Ender Saraç tan Ramazana Özel Beslenme Önerileri

Ramazanın başlamasına saatler kala 19 Temmuz Perşembe günü , Ünlü Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç Tekira ya konuk oldu, sağlıklı diyet ve ramazanda beslenme ile ilgili söyleşisinde Tekirdağlılarla buluştu.

 

Ramazanın başlamasına saatler kala 19 Temmuz Perşembe günü , Ünlü Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç Tekira’ ya konuk oldu, sağlıklı diyet ve ramazanda beslenme ile ilgili söyleşisinde Tekirdağlılarla buluştu. Ender Saraç’ı sürekli Tv ekranlarından takip eden sevenleri, ünlü doktorun sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerini dinledi ve merak ettikleri soruların yanıtlarını canlı canlı alma imkanına sahip oldular.
 
Ramazan ayının son yıllarda aşırı sıcaklara denk gelmesi ile birlikte oruç tutanların beslenmelerine çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Ender Saraç, iftarda yenen hayvansal protein içeren yemeklerin yanında pilav ve türlerinden uzak durulmasını, bunun yerine sebze yemekleri ve zeytinyağlı salataların tercih edilebileceğini, ayrıca tatlının da yemeğin hemen üzerine değil, yemekten birkaç saat sonra yenmesi gerektiğini belirtti. Sahurda da aynı şekilde hafif gıdaların tüketilerek daha sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini önemle vurguladı.