info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dubai fuarında Çerkezköy rüzgarı esti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının, Çerkezköydeki sanayi kuruluşlarını yurtdışında tanıtmak ve Çerkezköye yabancı yatırımcı çekmek için başlattığı çalışmalar hız kazandı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası nın Almanya, Dubai ve Nahçıvan a yaptığı ziyaretlerde, önemli ölçüde ticari görüşmeler yapıldı.

Dubai deki Fuar dan dönen üyeler, 1500 ayrı görüşme yaptıkları Dubai de, Çerkezköy deki sanayi kuruluşlarını tanıtan katalogları, Fuar a katılan firmalara ulaştırdılar. Almanya ya giden üyeler ise, Alman firmalarına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ne yatırım çağrısı yaptı.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting, en kısa zamanda Çerkezköy e gelerek, yatırım imkanlarını inceleyeceği sözünü verdi.

Çerkezköy eski Kaymakamı ve şimdiki Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı nın daveti üzerine Nahçıvan a giden heyet de, buradaki yatırım ve ticaret olanaklarını değerlendirdi.

ÇTSO TEMSİLCİLERİ DUBAİ DEKİ FUARA KATILDI

Dünyanın en büyük sektörel fuarlarından biri olan ve bu yıl 48 ülke, 1700 kuruluşun katılımıyla gerçekleşen Dubai Big 5 İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı na katılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Kırmızıgül ve Gürkan Kesim, ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu ile Dış İlişkiler ve Ar-ge Sorumlusu Ümit Akten; yaklaşık 1500 görüşme yaparak oda üyelerinin bilgilerini içeren katalogları fuar katılımcıları ve ziyaretçiler ile paylaştılar.

DUBAİ ATEŞESİ CAHİT ALATAŞ, "DÜBAİ DE TÜRK MALLARI RAKİPLERİNE FARK ATTI"

ÇTSO heyeti Dubai Ticaret Ataşesi Cahit Alataş a da Çerkezköy ve işbirliği potansiyeli hakkında bilgi verirken, Cahit Alataş ise Dubai pazarında özellikle global kriz sonrasında Türk mallarının Avrupalı rakiplerine büyük oranda fark attığını belirtti. Alataş, "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası nın Dubai de esen Türk rüzgarından üyelerini faydalandırmak adına bu fuara katılması çok yerinde bir karar" dedi. Bütün Arap ülkelerinde olduğu gibi Dubai de de One Minute rüzgarının estiğini, bunun da Türk Malları na ilgiyi artırdığını ifade eden Alataş, Türkiye nin Dubai deki pazar payının daha da büyüyeceğine inandığını belirtti.

ÇTSO ADINA BAŞKAN YARDIMCISI RAHMİ YILMAZ KATILDI

Krizin etkilerini azaltmak için çalışma yürüten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, 4 Aralık ta da Münih Ticaret ve Sanayi Odası nda gerçekleştirilen Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) 6. Olağan Genel Kurulu na katıldı. Türk Alman TSO Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Türkiye Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Eren, DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğlulları ile Türk Oda ve Borsaları temsilcilerinin katıldığı toplantıda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası nı temsilen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz katıldı.

ÇTSO YU ZİYARET EDİN

Yılmaz ın Alman yetkililerle yaptığı görüşmede Çerkezköy ün yabancı sermaye ağırlığını Almanya nın oluşturduğu ifade edilerek, Türk Alman TSO Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting ve Genel Sekreter Suat Bakır öncülüğünde Alman yatırımcılardan oluşan bir heyetin en kısa sürede ÇTSO yu ziyaret ederek incelemelerde bulunması gerektiği vurgulandı.

Rahmi Yılmaz ın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi nde 14 ayrı ülkeden toplam 31 yabancı sermayeli fabrika bulunduğunu ve bu fabrikaların 14 ünün de Alman sermayeli olduğununu belirtmesi üzerine, Dr. Rainhardt Freiherr Von Leoprechting, en kısa sürede Çerkezköy e gelerek, hem bu firmalarla görüşeceğini, hem de Çerkezköy deki yatırım olanaklarını yerinde detaylı şekilde inceleyeceğini belirtti.

NAHCİVAN LA İŞBİRLİĞİNE GİDİLEBİLECEK KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Aynı tarihte ÇTSO, ÇOSB ve Çerkezköy Sanayiciler Derneği yetkilileri, Çerkezköy eski Kaymakamı ve şimdiki Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı nın daveti ile Iğdır ı ve Türkiye nin ticari ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ni ziyaret etti. Ziyarete katılan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Başkan Yardımcısı İsmet Bilecen, Meclis Başkan Yardımcısı Tahsin Tahtabacak, Meclis Üyesi Ahmet Gayretli, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Gürdal Adal, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Alpagut, Andon Arekelyan, Zafer Karadeniz, Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile Çerkezköy Sanayiciler Derneği nden Ahmet Temiroğlu ve Ahmet Sarıoğlu ndan oluşan heyetin Nahçıvan da yaptığı görüşmelerde iş adamları işbirliğine gidilecek konular ve yatırımlar konuları ele alındı.

ÇTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI TEVER, TEMASLARI DEĞERLENDİRDİ

Yurt içi ve yurt dışında gezi ve temaslarını sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Kırmızıgül ve Nusret Atik de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski nin de katılımları ile gerçekleştirilen Türk-Makedon İş Forumu na katıldı. Toplantıda Nusret Atik, Makedon yetkililere Çerkezköy de yatırım yapmanın avantajları ve işbirliğine gidilebilecek konularda bilgi verdi.

Ziyaret ve temaslarla ilgili genel bir değerlendirme yapan Dursun Ali Tever, bu girişimlerin 2010 yılında daha da artırılacağını, işbirliği odaklı her mecrada ÇTSO nun yer alacağını belirterek, bu çabaların en kısa zamanda ÇTSO üyelerinin iş bağlantılarına ivme getirmesi temennisinde bulundu.