info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Düğün Davetiyeni Getir Gelinliği Al

Tekirdağ Belediye Başkanlığının 5 yıldır sürdürdüğü ihtiyacın varsa al götür, ihtiyacın yoksa al getir mağazasına hibe edilen 2 adet gelinlik, yeni sahiplerini bekliyor.

Ancak Tekirdağ Belediye Başkanlığı gelinliklerin kötü amaçlı kullanılmaması için gelinliği alacak kişilerden düğün davetiyesi istiyor.
Tekirdağ Belediye Başkanlığı nın muhtaç vatandaşlar için kurduğu ihtiyacın varsa al götür, ihtiyacın yoksa al getir mağazası özellikle ramazan ayında günlük 35 kişinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Evinde fazla giysisi bulunan vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini buluşturan mağazaya bırakılan 2 adet gelinlik ise yeni sahiplerini bekliyor. Piyasa değeri yaklaşık bin 500 lira olan gelinliğin çok taliplisi olduğunu ifade eden mağaza görevlisi Aynur Gümüşler, bazı kişilerin aldıkları eşyaları sattıkları için kendilerine göre yöntemler geliştirdiklerini kaydetti. Gümüşler, "Mağazaya her gün bir sürü eşya bırakan oluyor. Bugünlerde iki adet gelinlik bıraktılar. Kendileri kullanmış ve parası olmayan ihtiyacı olanların kullanmasını istiyorlar. Ama bazen alınan eşyaların başka yerlere satıldığını duyduk. Bizde davetiyesini getirene ve evleneceğini inanacağımız kişilere gelinlileri vermek istiyoruz. Gelinlikler bir kez kullanılmış kutusu ile birlikte geldi" dedi.
Gelinlik fiyatlarının oldukça yüksek olduğunu anlatan mağaza görevlisi Aynur Gümüşler "Her genç kızın rüyası gelinlik mevcut ekonomik ortamda ailelere büyük külfet getirebiliyor, kiralayacak gücü dahi olmayan vatandaşların ihtiyacı buradan karşılanmış oluyor. Birçok kişi hayatında bu elbiseyi beklide bir kez giyecek, o yüzden gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmasını önemsiyoruz, evlendikten sonra teşekkür ederek gelinliği geri getirenlerde oluyor" şeklinde konuştu.