info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya belediyeleri tek adreste

Dünyadaki tüm belediyelerin web sitelerini bir çatı altında toplayan ve Tekirdağ Belediyesi nin de üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği nin (MBB), MBB Yerel Yönetimler Veritabanı sayesinde, yabancı ülkelerdeki örnek çalışmalar kolaylıkla takip edilebiliyor.

Bundan bir kaç ay önce hizmete giren ve yerel yönetimler konusunun tarafı olan herkese hizmet sunan Marmara Belediyeler Birliği nin resmi web sitesi www.marmara.gov.tr nin tıklanma oranı 8 kat arttı.

Tüm dünyadaki yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların web sitelerini tarayarak, belediye çalışanlarının, araştırmacıların ve uzmanların hizmetine sunan MBB Yerel Yönetimler Veritabanı sayesinde, yurt dışı bağlantılı ortak proje ve etkinlikler için, kardeş şehir ilişkisini kurmak için veya yerel yönetimler hakkında bilgi bulmak için on binlerce belediyeye tek adresten ulaşılabiliyor.

Tüm Dünya daki belediyecilik çalışmalarının yakinen takip edilebilmesini sağlayan çalışma hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; "Veri Tabanı, başta belediye başkanlarımız olmak üzere, yerel yönetimlerde görevli personele, araştırmacılara, uzmanlara ve tüm dünyadaki belediyecilik çalışmalarını takip etmek isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Bu uygulamanın, özellikle yerel yöneticilerimiz için çok verimli olduğunu görüyoruz. Zira, dünyanın en ücra köşesinde partner bulmak isteyen belediyeler, kolaylıkla ve tek adresten aradığı özelliklere sahip belediyeler bulabiliyor. Birliğimiz tarafından hazırlanan veri tabanı, dünyada en kapsamlı veri tabanı olduğu için sadece yurdumuzdaki değil, yabancı belediyelerin de kullandıkları bir sistem geliştirdik." şeklinde konuştu.