info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Ormancılık Haftası, Tekirdağ da Düzenlenen Etkinlik ve Törenle Kutlandı

Her yıl 400 bin fidan dikildiğini bildiren Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet CEYHAN, bunun bir kısmının ağaçlandırma bir kısmının da özel ağaçlandırma olarak dikildiğini ifade etti.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Değirmenaltı Yerleşkesi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet CEYHAN, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, yeni yapılan üniversitenin ağaçlandırmaya ihtiyacı olduğundan etkinliğin kampüs içinde düzenlendiğini belirtti. Her yıl 400 bin fidan dikildiğini bildiren Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet CEYHAN, bunun bir kısmının ağaçlandırma bir kısmının da özel ağaçlandırma olarak dikildiğini ifade etti.

Ağaçlandırma seferberliği olarak yıllık bin 100 hektara ağaç dikildiğini anlatan Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet CEYHAN ”5 yıl içinde 5 bin 500 hektara ağaç dikmeyi planlıyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, fidan yetiştiriciliği kursunu projesini başlatacağız. Ayrıca, orman köylerinde güneş enerjisi ve hayvanlarla ilgili teşviklerimiz var. Topluma faydalı projeler üretmeye de devam edeceğiz. Ormanların faydası saymakla bitmez.” dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Halil İbrahim ACIR, Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet CEYHAN ile NKÜ TEMA Topluluğu Öğrencileri yerleşkedeki boş araziye fidan dikti.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber