info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Duvarı Yıkıp Koçları Çaldılar

Çorlu da önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen hırsızlık olayında Kiremithane Sokak ta bulunan ağılın duvarını yıkan şahıslar 3 koç çaldı.

Aynı günün gecesinde aynı yere gelen baltalı ve keserli 7 kişi geriye kalan koçları çalmak isterken mahalleli tarafından fark edildi. Komşuların kovalaması sonucu kaçan koyun hırsızlarının yakalanması için çalışma başlatılırken, mahalleli can güvenliğimiz yok diyerek isyan etti.

Önceki gün Hıdırağa Mahallesi Kiremithane Sokak üzerinde bulunan ağıldan çalınan 3 koç ve devamında tekrarlanan hırsızlık girişimi mahalleliyi isyan ettirdi. İlk olarak sabah saatlerinde ağılın duvarını yıkarak 3 koçu çalan şahıs ya da şahıslar aynı günün gecesinde geriye kalan koçları çalmak isterlerken mahalleli tarafından fark edildi. Mahallelinin kovalaması sonucu kaçan hayvan hırsızlarının ellerinde baltalar ve keserler olduğu da belirtildi. Ev sahibinin polise haber vermemesi için telefon kablosunu kestikleri de belirlenen hayvan hırsızlarının evin yakınlarına bordo şahin marka araba ile geldikleri öğrenildi.

3 koçunun çalınmasının ardından polise müracaat eden ve aynı günün gecesinde tekrar geriye kalan koçları çalınmak istenen Hakkı Akay; "Sabah 06:00 civarlarında ağılın duvarını yıkarak 3 koçumu çalmışlar. Polise müracaatta bulunmamın ardından gece 22:00 gibi 7 kişi elinde baltalarla ve keserlerle tekrar geliyorlar. Geriye kalan hayvanları çalmak isterlerken komşular fark ediyor ve kovalıyorlar. Komşular evin yakınlarına borda renkli şahin marka bir aracın geldiğini görmüşler. Emniyete haber verdik ama bir sonuç alamadık. Duvarın yakından geçen telefon kablosunu da kopartmışlar, herhalde polise haber vermeyelim diye kesmişlerdir. Çorlu ne hale geldi, ağılımızın duvarını yıkarak hayvanlarımızı çalıyorlar. Hırsızlık zanlılarını polisin bulmasını istiyorum. Çorlu ya MOBESE kuruldu deniyor ama hırsızlığın ardından bir sonuç çıkmıyor. Kamyon yolunun kavşağında MOBESE kamerası bulunuyor, illa ki kameralara yakalanmıştır. Bu kadarına pes diyorum, baltalarla keserlerle tekrardan gelerek kalan hayvanları çalmak istiyorlar. Bunların önüne geçilmeli, birileri tarafından dur denmeli" dedi.

"Can Güvenliğimiz Yok"

Tekrardan gelerek geriye kalan hayvanları çalmak istedikleri sırada durumu fark eden ve şahısları kovalayan mahalleli can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. Hemen bir üst sokakta bulunan ve romanların yaşadığı yerden şikayetçi olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı rahatsızlık duyduklarını belirttiler. Emniyet Müdürlüğü nden yardım istediklerini söyleyen Mehmet Çakıroğlu; "Burada artık can güvenliğimiz yok. Tedirgin yaşıyoruz, evimizde oturmaz olduk. Emniyet Müdürlüğü nün ya da diğer yetkililerin buna bir çare bulması gerekir. Bizlerin suçu ne? Meydana gelen hırsızlık olaylarından bıktık" diye konuştu.

"Kiracılar Evleri Boşaltıyor"

Kiremithane Sokak üzerinde oturan kiracıların evlerini birer birer boşalttığını belirten mahalle sakini Özgür Ertan; "Bizim suçumuz, günahımız nedir. Üst sokağımızda yaşıyorlar diye bizlerde mi evlerimizi boşaltıp, kaçıp gidelim. Bu sokakta oturan kiracılar can güvenlikleri korkusuyla evlerini boşaltmaya başladılar. Herkes buradan kaçmak için çare arıyor. Ağırdan hırsızlık yapıyorlar, gece olunca ellerinde balta ve keserler ile tekrar geri geliyorlar. Böyle bir yerde can güvenliğimiz nasıl olsun. Bu olayı gerçekleştirenlerin yakalanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.