info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

E- Fatura Yasası Askıya Alınmalı

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’na ziyaret düzenledi. Seçim sonrası öneri çalışmaları maksatlı yapılan görüşmede e-fatura sorunu da tartışıldı.

TÜRKİYE Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Genel Başkanı Nail Sanlı Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. Mayıs ayında yapılan genel kurul seçiminden sonra yeni görev alanları tebrik etmek amacıyla yapılan ziyarette gelecek dönemin daha sağlıklı geçmesi için görüş ve öneri alışverişi de yapıldı. Toplantıya Nail Sanlı’nın yanı sıra Çorlu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhanettin Şener, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan ve oda üyeleri de katılım gösterdi. 
 
E-FATURA SİSTEMİ ANLAŞILMADI
 
Gelecek dönem için görüş alışverişinin yanı sıra mali sorunların da tartışıldı toplantıda TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı: “ Maliye Bakanlığı’nın e-fatura ve e-defter uygulamasına son müracaat 1 Eylül’de. Bu yasa kapsamındaki yani cirosu 10 milyon üzerindeki şirketler, bu yasadan sorumlu olacak. Fakat biz, TÜRMOB olarak bu yasanın yürürlüğe girmesini olumlu bulmuyoruz. Bizce e-fatura meselesi çok da iyi anlaşılmadı. Bu sebeple hükümet, yeni bir düzenlemeye kadar geçecek olan dönemi bir tanıtım süreci olarak geçirmeli. Biz bu yasayı düzenliyoruz ancak mevcut düzenleme yetersiz.” Diyerek e-fatura ve e-defter işlemleri için yeni bir düzenlemeye kadar erteleme talep etti.