info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ebru Gündeş besicilik işini büyütüyor

Azeri işadamı Reza Zarrab ile evlenen ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, geçen yıl girdiği besicilik işinde büyümeye kararlı.

Ebru Gündeş, geçtiğimiz yıl ağabeyi Cengiz Kumartaşlıoğlu ile birlikte besicilik ve süt üretimi için Tekirdağ Muratlı da aldığı tesisi büyütüyor. Ünlü sanatçı geçen yıl 500 olan hayvan sayısını bir yılda ikiye katladı. 2 milyon TL değerindeki tesisinde 1000 adet büyükbaş hayvanla besicilik yapan Gündeş " Şükür, işler yolunda gidiyor" dedi. Gündeş in, bankadan kredi alarak Ege ve Marmara da yine aynı iş için bir başka tesis aradığı da öğrenildi.

4 YIL BOYUNCA ARAŞTIRDIK

Ünlü sanatçı şarkıcılığının yanı sıra neden tarım ve hayvancılık işine girdiğini ise şöyle anlattı: "Son dört yıldır yapmış olduğumuz araştırmalarda tarımın en akıllı ve en çok büyümekte olan iş sektörü olduğuna karar verdik. Bunun için Ege ve Marmara da birçok çiftlik ziyaretinde fizibilite çalışmaları yaptırdık. Sonunda da bu projeye başladık. Güntaş Tarım Hayvancılık adı altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedeflerimiz büyük."

KÂR İÇİN YEM ÜRETECEĞİZ

Kâr marjlarını yükseltmek için kendi yemlerini üretmek gerektiğini söyleyen Gündeş, "Yem üretmek için arazi yatırımları yapmayı planlıyoruz. Bu sektöre girecek olanlar kesinlikle işi hafife almamalı. Planlamalar doğru zamanda yapılmalı. Tek planda kalmayıp en az 2 farklı planları daha olmalı. Besicilik ve sütçülüğü aynı anda yapmamalı, çünkü ikisi birbirinden çok farklı. Çok eleman yerine az ama işi çok iyi bilen elemanlarla çalışmalı. En önemlisi de iş sahibinin işletmenin başında olması" diye konuştu.