info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne Belediyesi Kültür Merkezinin Çalışmalarını Başlattı

Edirne Belediyesi iki önemli projeyi hayata geçirecek. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi programlarında yer almayan iki ayrı projeyi hayata geçirmek için çalışmalar başlattığını ifade etti.

Bunlardan ilki Engelliler Merkezi binası diğeri de Edirne Belediyesine ait halka açık kültür merkezi olacağını ifade eden Başkan Sedefçi, “Vaad ettiğimiz Sedef Kule yerine, bu projeleri hayata geçireceğiz. Seçim döneminde Sedef Kule vaadinde bulunmuştuk, ama yatırımcı bulamayınca onun yerine Kültür Merkezi ve Engelliler Merkezini inşa edeceğiz. Edirnemiz'de ve Ülkemizde Engelli vatandaşlarımız yaşıyor. Edirne Belediyesi olarak Engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği ve yardımı sağlamaya çalışan bir kurumuz. Bildiğiniz gibi daha önceki süreçte, 60-70 kişiye yakın yerli vatandaşımıza akülü araba hediye ettik ve bunları basınla paylaşmadık, toplu olarak bilgilerini verdik, bugün yaptığım gibi. Biz bazılarının yaptığı gibi engelli yurttaşlarımızı kullanıp da onları basına ve medyaya tanıtıpta onları incitmek istemiyoruz. Böylelikle arkadaşlarım geçen hafta arkadaşlarım bir ihale yaptılar Engelli Merkezi ile ilgili ve yakında da kısmetse inşaatına başlıyoruz. Bildiğiniz gibi, 75.Yıl arkasında bir yerde imar plânlarında sosyal kültür tesis alanında bu işin yapılmasını planlamışlar. Orası bunun için iyi bir yerdi. Arkadaşlarımız iyi niyetle orasının yapılması plânlanıyordu. Bildiğiniz gibi daha sonradan Edirne'de bir çığırtkan var, o çığırtkanın desteklerinle sanki yeşil sahayı talan ediyormuşuz gibi bir hava estirildi. Bu doğru değildi. Olay bana getirildi ve arkadaşlarla görüşerek ve orasının sosyal kültür tesis alanı olmasına rağmen, burasını değiştirerek başka uygun bir yere Engelliler Merkezi'nin yapılması konusunda kararımız verdik. Engelliler Merkezimizin ihale bedeli 647 bin Türk Lirası civarında bir bedelle ihale yapıldı ve 90 gün süresi var. Bunu inşallah Kasım ayı sonunda bitirerek hizmete sokmayı plânlıyoruz. Burasının engelli vatandaşlarımıza oyun aletleri ve sosyal tesisleri ile Engelli vatandaşlarımızın yaşama dönüş kaynağı olsun istiyoruz” dedi.
 
Başkan Sedefçi ardından Diş hekimi Tekin Sayınbaş’ın kendisini kaynak olarak kullandığı, Edirne Saraçlar Caddesi ve insanları konu aldığı kitabını tanıttı. Başkan Sedefçi, kitap içeriği hakkındaki bilgiler vererek, “Edirne bir tarih ve kültür kenti, insanlar yaşayıp iz bıraktıkları bir kent ve bizimde kentimizin kalbi de Saraçlar Caddesidir. Bu caddeden kim bilir kimler geldi, kimler geçti. Ama Tekin ağabey gibi değerli ağabeylerimiz bunları biliyor. Tekin ağabey ile beraber bir iş birliği yaparak bir kitap hazırlaması yapıldı. Kitap hazır, kitapta bir 10 yıllık kesit var, 50'liler ve 60'lar arasında. Yaşayan bir saraçlar çarşısını orada okuyacaksınız. Yani kimler yaşamış, kimler ne yapmış bunu irdelemiş. Kendisini çalışmasından dolayı kutluyorum, böyle Edirne sevdalısı insanlar oldukça bizim sırtımız yere gelmez diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.