info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirneli Çiftçiler Tekirdağ da İnceleme Yaptı

Edirne’nin Meriç ilçesinden faaliyet gösteren çiftçiler ürün çeşitliliğini arttırmak, çeltiğe alternatif olabilecek yeni ürünler bulmak amacıyla, Tekirdağ’a teknik gezi düzenlendi.

Edirne’nin Meriç ilçesinde ürün çeşitliliğini arttırmak, çeltiğe alternatif olabilecek yeni ürünler bulmak amacıyla, yöredeki çiftçi örgütleri ve önder çiftçilerle Tekirdağ’a teknik gezi organize etti. Bu kapsamda Tekirdağ’daki üreticilerinden Ertuğrul Karaevli’nin 850 dekar elma bahçesine ziyaret yaptı.
 
Ziyarete Meriç İlçesi Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Meriç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Ziraat Mühendisi Serdar Çoban, İlçe Ziraat Odası Başkanı Sadettin Uluçay, Meriç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hidayet Taylan İlçenin önde gelen meyve üreticileri, Edirne İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Alparslan Uysal, Ziraat Teknikeri Ali Ateş’ten oluşan 15 kişilik bir heyet katıldı. Geziye Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü temsilen Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu refakat etti.
 
Yapılan gezide bahçe sahibi Ertuğrul Karaevli tarafından tesis hakkında bilgiler verildi. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu Tekirdağ’ın tarımsal potansiyeli hakkında konuk üreticilere bilgi verildi. Gezi sonunda yapılan değerlendirmelerde, bahçenin Avrupa standartlarında olduğu, soğuk hava deposu, paketleme, tel, file ve sulama sistemi ile bir örnek tesis oluşturduğu ve gezinin son derece yararlı geçtiği görüşüne varıldı.
 
Meriç İlçesi Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, gezilerin bundan sonra da konu bazlı olarak devam edeceğini söyleyerek bahçe sahibi Ertuğrul Karaevli ve Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.