info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ediz Hun Çorlu da konferans verdi

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Çorlu Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan uzman biyolog, sinema sanatçısı, öğretim üyesi ve politikacı Ediz Hun, İstanbul Boğazı nda yaşanan sirkülasyonun olmaması halinde İstanbul un kokacağını söyledi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu nda düzenlenen "Sosyo-ekonomik kalkınmada doğa ve insan ilişkileri" konulu konferansta konuşan Ediz Hun, Türkiye de çöplerin hala ilkel metotlarla toplandığını belirtti.
İnsanlardan günde 4 ila 7 litre atık çıktığının düşünüldüğünü belirten Hun, "İstanbul nüfusunun 15 -16 milyon olduğu söyleniyor. Ben 17 milyondur diye düşünüyorum ama 15 milyon olduğunu farz edelim. 1 kişiden çıkan atık miktarı da ortalama 5 litre olsa İstanbul da sadece 1 günde 75 milyon litre atık çıkıyor demektir. İş bununla da bitmiyor bir de banyolarımızda, çamaşır makinelerimizde kullandığımız deterjanlar var. İstanbul, boğaz olmasa, o sirkülasyon, akıntı olmasa tamamen kokar. Dolayısıyla altyapı büyük önem taşıyor" dedi.
Hun, Türkiye de çöplerin çok ilkel metotlarla toplandığını savunarak, "İstanbul un en müstesna ilçelerinden olan Kadıköy de yaşıyorum. Benim yaşadığım yerde sırtlarında çuvallarla çöp toplayanlar var. Medeniyet çok şık kıyafetler giymekle, erkek olup saçını başını tarayıp tıraşını olmakla olmuyor. Bu ayrı bir şey, sistemin çok iyi çalışması lazım. Sevgi olmazsa çevre korunamaz. İşin bilimsel yanında bir de felsefi, psikolojik tarafı da var.
Çevreyi korumak için insan ruhunun derinliğine inmemiz lazım. Bu dünyada yalnız insan yaşamıyor. Eğer yaradan dediğimiz o ilahi kudrete inanıyorsak, o zaman insanın haricinde yaratmış olduğu diğer canlılara da müşfik yaklaşmamız gerekir. Çevreyi korumak zorundayız, çevre yoksa yaşam yoktur" şeklinde konuştu.