info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ege’de Kırımın Dünü ve Bugünü Konferansı Düzenlendi

Ege’de “Kırımın Dünü ve Bugünü” konferansında konuşan Prof. Dr. Ekici, “Kırım” Türk dünyasının kanayan yarasıdır” dedi.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nün düzenlediği Kırım’ın ve Kırım Tatarlarının bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı amaçlayan ‘Kırımın Dünü ve Bugünü’ adlı konferans, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Ekici’nin konuşmasında öncelikle Kırım’ın tarihi dokusundan bahsetti. Prof. Dr. Ekici, “Kırım, Türk dünyasının kanayan yarasıdır” dedi.
 
Kırımın tarih boyunca Anadolu’yla olan yakınlığından bahseden Prof. Dr. Kırımlı, “Kırım güzelliğinin bedelini ödeyen bir yerdir” diye konuştu.
Kırımın yerel halkı olan Kırım Tatarlarının tarihlerine bakıldığında her 50-60 senede bir dibe batıp tekrar yükselişe geçtiklerini belirten Prof. Dr. Kırımlı, bu süreç içinde Kırım Tatarlarının zorlu yollardan geçtiklerini belirtti.
 
Kırım Tatar Birliği Hareketi’nden bahseden Prof. Dr. Kırımlı, Sovyet Rusya içinde var olan en güçlü hareketlerden biri olduğunu söyledi.