info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eğitim Sen Greve Gidiyor

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız: “Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz” dedi. Yıldız, Eğitim Sen adına taleplerini dile getirdi. 19 Aralık’ta greve gideceklerini, dün yaptıkları basın toplantısıyla duyurdu.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Tekirdağ Eğitim Sen Şube Lokali’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına, Tekirdağ Eğitim Sen Şube Sekreteri Behçet Atlı, Örgütlenme Sekreteri Kemal Bilginer, Kadın Sekreteri Hülya Çakar ve Eğitim Sen Üyeleri katıldı.
 
“EMEKÇİLERİN VERGİLERİYLE FİNANSE EDİLMEKTEDİR”
 
Saat 13:00’te gerçekleşen basın açıklamasına Eğitim Sen Genel Başkanı Ünal Yıldız: “AKP’nin ısrarla gündemde tuttuğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki kapsamlı değişikliklerle tüm kamu emekçileri taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz işgücü haline dönüştürülmek istenmektedir. “ diyerek şunları söyledi: “Emekçilerin ücret, sosyal güvenlik hakları, kıdem tazminatı gibi bugüne kadar yoğun mücadeleler ile kazanılan tüm hakları lağveden bu soygun düzeninde emperyalizmin taşeronluğu, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak mekanizmaların güçlendirilmesi emekçilerin vergileriyle finanse edilmektedir” diyen Yıldız: “Net bir şekilde görülmektedir ki, ülkemizde emekçilerin ödemiş olduğu her kuruş vergi kendilerine “yol, su, elektrik, okul, hastane” olarak değil, “daha fazla savaş, toma, gaz, gözaltı, baskı ve ölüm” olarak dönmektedir.”
 
YILDIZ, EĞİTİM-SEN OLARAK TALEPLERİNİ SIRALADI
 
Yıldız: “Bizler, KESK ve bileşenleri olarak AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014- 2015 dönemini kapsayan “toplu satış” sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak “Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz” ilkesiyle alanlarda olacağımızı sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz” sözlerini kullanarak taleplerini sıraladı.
 
“-Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını,
-Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını,
-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını,
-Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini,
-Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını,” istediklerini söyledi.
 
“ÖRGÜTLÜ-ÖRGÜTSÜZ GASP EDİLEN HAKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
 
Bu kapsamda 19 Aralık 2013 Perşembe günü AKP hükümetini uyarmak için GREV’de olacaklarını belirten Yıldız, son olarak şöyle konuştu: “ Ayrıca 3-6 Aralık 2013 tarihlerini kapsayan bu günlerde GREV’i örgütlemek ve tüm kamu emekçileriyle yan yana gelmek için yaklaşık 40 ili kapsayan il gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. 2014 Yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanacağı 10 Aralık 2013 Salı günü tüm illerde basın açıklamaları gerçekleştireceğiz”
 
“Bunun yanında 19 Şubat 2013 tarihli operasyon sonucunda tutuklanan yönetici ve üyelerimiz hakkında açılan davalardan 27 arkadaşımızın tutuklu olduğu İstanbul davasının ilk duruşmasının görüleceği 23-24 Ocak 2014 tarihlerinde emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan saldırılara sessiz kalamayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Örgütlü örgütsüz tüm kamu emekçilerinin gasp edilen haklarına sahip çıkacağına, birlikte mücadeleyi yükselteceğine inanıyoruz.”