info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eğitimde Haftanın 7 Günü Çalışma Projesi

Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlk ve Ortaöğretim Kurumlarında Eğitimde Haftanın 7 Günü Çalışma Projesi Başladı

Hayrabolu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitimde haftanın 7 günü çalışma projesi başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede eğitime devam eden öğrencilerin arzu edilen hedefe ulaşabilmeleri için eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla proje başlattıklarını belirtti.

Başlatılan projenin Hayrabolu Kaymakamı Ali Fuat Türkel'in destekleriyle hazırlandığını bildiren Dede, eğitimde Sbs ve ÖSS'ye yönelik yetiştirme projesinin Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca onaylanarak faaliyete geçirildiğini ifade etti.

Proje kapsamına sosyal güvencesi olmayan 120 ilköğretim ve 80 orta öğretim öğrencisi alındığını anlatan Dede, açılan kurslarda ilköğretimde 13, orta öğretimde ise 12 öğretmenin görevlendirilerek projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Dede, şunları kaydetti:

'Projemizin amacı sosyal güvencisi olmayan, herhangi bir dershaneye gidemeyen çocukların başarılı olmalarına katkı sağlamaktır. İlçe merkezi ve köylerinden servis kiralayarak öğrenciler kurslara alınmışlar ve öğrencilere eğitim desteği sağlamak için program çerçevesinde öğlen yemekleri de verilerek veliler herhangi bir maddi külfet altına sokulmamıştır. Her türlü eğitim materyali, taşıma ve yemek ücreti proje kapsamında İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılanmaktadır. Projemiz Mayıs ayına kadar sürecektir. ilçedeki eğitim kalitesinin arttırılmasında projede yer alan öğretmenlerle birlikte şevkle çalışmalarımız sürecek. Başarı çıtası sürekli yükselecek.'