info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Elektrik Çarpan Leylekler Tedavi Edildi

Tekirdağ’ın Malkara İlçesinde elektrik çarpması sonucu yaralanan leylekler Malkara Belediyesi veterineri tarafından tedavi edilerek Orman ve Su İşletme Şefliği Av ve Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre Malkara İlçesi Yeni Mahalle Ekmekçiler Mevkii’nde uçmaya çalıştıkları esnada elektrik tellerine takılarak elektrik çarpması sonucu iki adet leylek kanatlarından yaralandı. Tarlalarını dolaşmaya giden Duyarlı vatandaşların leylekleri yaralı halde görmeleri üzerine Malkara Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimine getirdiler. Burada tedavi edilen leylekler hayatlarına devam edebilmeleri için Tekirdağ Orman ve Su İşletme Şefliği Av ve Yaban Hayatı Koruma Müdürlüğüne teslim edildiler.
 
Malkara Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Biriminde görev yapan Veteriner Hekim Tuğser Tuğ, leyleklerin göç sırasında elektrik tellerine çarparak düştüklerini ve ilk tedavileri yapıldıktan sonra da Orman ve Su İşletme Şefliği Av ve Yaban Hayatı Koruma Bölümüne teslim edildiğini kaydetti.