info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emine Sonal İlk Kara Kalem Sergisini Açtı

Tekirdağlı Şair, Yazar, Ozan, Ressam Emine Sonal’ın ilk kara kalem kişisel sergisi, dün sabah 09.45’de Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da katıldığı törenle Namık Kemal Evi’nde açıldı.

Sanatçı Emine Sonal’ın “Kalem nereye giderse” ismini verdiği yaklaşık 300 eserden oluşan ‘kara kalem resim sergisi ziyarete açıldı.
2 Aralık 2013 Pazartesi günü Namık Kemal Evi’nde saat: 09:45’de Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da katıldığı törenle yapılan sergi açılışında protokol üyeleri ve Sonal’ın dostları ile sanatseverler Tekirdağlılar hazır bulundu.
 
DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
 
Yağmurlu bir günde bu kez estetik, sanat ve sanatçı konuştu. Sonal, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya açılış kurdelasını keserek, sergisine ayrı bir anlam kattığı için teşekkür ederken; diğer katılımcılar da aynı ilgi ve hassasiyetle Sonal’ın yanında yer aldı.
 
Tekirdağ Şiir İkindileri’nden bu yana tanıdığı dostları ve şair arkadaşları da, Sonal’a destek verdi.
 
AYNI İSİMLİ KİTABINI DA İMZALIYOR
 
Namık Kemal’in 125. Ölüm Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ürettiği birbirinden farklı eseri ‘Kalem Nereye Giderse Kara Kalem Sergisi’ ile gün yüzüne çıkaran sanatçı, Namık Kemal Evi’nde aynı adlı kitabını da imzaladı.
 
Ziyaretçilerin beğenisini ve takdirini kazanan kara kalem sürreal tarzındaki çalışmalarının yanında, şimdiye kadar yapmış olduğu ebru çalışmalarına da sergisinde yer veren Sonal, ebru çalışmalarını da bu sırada sergileme fırsatı buldu.
 
Silgisiz, geri dönüşsüz çizimlerinden benzersiz dünyalar yaratan Sonal, bu çalışmalarıyla sanata gönül verdiğinde kişinin neler yapabileceğini de gösteriyor.
 
BUGÜNÜ YILLARCA BEKLEDİM
 
“Çocukluğumdan beri biriktirdiklerim” dediği üretimlerini Tekirdağlı hemşerileriyle paylaşmaktan son derece mutlu olduğunu, bu günü yıllardır beklediğini belirten Sonal, yıllardır serbest çalıştığını, herhangi bir hocadan ders almadığını da vurguladı.
 
“ Yaşadıklarımı ve halktan gözlemlediklerimi, gelen ilhamla birlikte kaleme döküyorum. Ortaya çıkan eserlerin, yarınlara çok güzel şeyler bırakacağına gönülden inanıyorum.” diyen Sonal, son olarak, “Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini sanıyorum. Tüm Tekirdağlı dostları bu sergime ve imza günüme beklerim. Birlikte hem eserleri inceleyip hem de sohbet etme fırsatı bulmuş oluruz. Sergime geldiğiniz için teşekkür ederim.” şeklinde gazetemize açıklamada bulundu.
 
VALİ YERLİKAYA’YA ARMAĞAN VERDİ
 
Sonal, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya, gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ederek, kendi yapmış olduğu bir Atatürk Portresini de günün anısına kendisine hediye etti.
 
SERGİYE YENİ YOLLAR GÖZÜKÜYOR
 
İkramlar ve içten sohbetlerin ardından sergi açılışını gerçekleştiren protokol, Namık Kemal Evi’nden ayrılırken; sanatçı, eserleriyle yeni ziyaretçilerini beklemeye başladı.
 
2-6 Aralık tarihlerinde açık kalacak olan “Kalem Nereye Giderse Kara Kalem Resim Sergisi”, Tekirdağ’ın ardından, Çanakkale, İstanbul ve Antalya’da sanatseverlerle buluşmak üzere yola çıkacak.