info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emniyet Müdürü İle Hâkimin Cami Duvarı Davası

“Eceli gelen it cami duvarına sıçrarmış” ifadesi, mahkeme başkanına dava açılmasına neden oldu.

Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Rahman, “cami duvarı” ifadesinden mahkemelik oldu.

İddiaya göre Emniyet Müdürü Çelikbilek ve Asayiş Şube Müdürü Özcan Atılgan, trafikte tartıştıkları Yılmaz ve Mustafa Kemal Cumur’u gözaltına aldırıp dövdü. Başlatılan soruşturmada Çelikbilek’in dosyası emniyet müdürü olması nedeniyle Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilirken, Asayiş Şube Müdürü Atılgan ile bazı emniyet görevlileri hakkında Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “vatandaşa kötü muamele yaptıkları” gerekçesiyle dava açıldı.

Tanık Murat Akyüz duruşmada “Savcılığa tanık olarak müracaat ettikten sonra emniyet müdürü hakkımda bilgi toplamaya başladı” deyince, iddiaya göre Mahkeme Başkanı Atilla Rahman “Eceli gelen it cami duvarına sıçrarmış” dedi.

Mahkeme başkanının bu sözle onuru ve manevi şahsiyetine ağır hakarette bulunduğunu iddia eden Emniyet Müdürü Çelikbilek, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Çelikbilek, Rahman aleyhine ayrıca 2 bin liralık manevi tazminat davası açtı.