info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

En Başarılı Evlendirme Memuruna Teşekkür

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, 2012 yılı içerisinde yaptığı nikah işlemleri ile kanun ve yönetmelikleri uygunluk bakımından Çerkezköy Belediyesi adına nikah memurluğu yapan Belediye Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven’e teşekkür etti.

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek nikah işlemlerinde kanun ve yönetmeliklere uygunluğu nedeniyle Çerkezköy Belediyesi Nikah Dairesi'ni kutladı. Aynı zamanda nikah memurluğu yapan Belediye Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven'i ziyaret eden Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, "2012 yılında yapılan iş ve işlemlerin kanun ve yönetmeliklere uygunluğu nedeniyle Çerkezköy Belediyesi Nikah Memurumuz Esengül Hanım'a teşekkür ediyorum."dedi.
 
EVLENDİRME MEMURLARI DENETLENİYOR
 
Her yıl bölgemizdeki 'Evlendirme memurları'nın yaptığı iş ve işlemlerin denetimden geçirildiğini hatırlatan Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, "2012 yılı içinde yapılan iş ve işlemlerin kanun ve yönetmeliklere uygunluğu bakımından bölgemizdeki belediye nikah memurları denetlenmiştir. Çerkezköy Belediyesi Nikah Memuru Esengül Güven bir yıl içerisinde yaptığı nikah işlemleriyle en başarılı nikah memurumuz olmuştur. Bu nedenle Çerkezköy Belediyesi ve Esengül Hanım'ı kutluyorum. Nüfus Müdürü olarak teşekkürlerimi bildiriyorum."dedi.
 
2011'DE DE EN İYİSİ OLMUŞTU
 
Çerkezköy Belediyesi'nin yanı sıra Kızılpınar, Karaağaç, Kapaklı, Veliköy Evlendirme Memurları'nın yaptığı iş ve işlemlerin denetlendiğini hatırlatan Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, "Çerkezköy Belediyesi Nikah Dairesi'nin işlemlerini diğer evlendirme memurlarına örnek olacak şekilde gerçekleştirmiştir. Bu nedenle bizim takdirimizi kazanmıştır. Bir yıl önce, 2011 yılında yaptığımız denetimlerde de Çerkezköy Belediyesi nikah işlemleri ile yine yasa ve yönetmeliklere en uygun şekilde hareket eden belediye olmuştu."diye konuştu. Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, konuşmasında evlendirme işlemleri hakkında da bilgiler verdi.
 
NİKAH KIYMAK İÇİN ŞARTLAR VAR
 
Belediye nikah memurlarının, 'Nikah başvurusunda şartları', 'Müracaat evrakları', 'Evlenme Ehliyeti ve Şartları', 'Evlenme Engelleri', 'Tören yerleri' gibi husaslarda denetimden geçirildiğini kaydeden Müdür Gülhan Yelek, şunları söyledi: "Evlilik için ehliyet ve şartlar çok önemli. On sekiz yaşını doldurmuş, mahkemece vesayet altına alınmamış olan erkek ve kadın başka bir kimsenin rızası veya iznine bağlı olmaksızın evlenebilir. Ayrıca; On yedi yaşını tamamlayan erkek ve kadın velinin izni, veli yoksa vasi veya vesayet makamının izni ile, On altı yaşını dolduran kadın ve erkek hakimin izni ile, evlenebilir. Ancak; ayırt etme gücüne sahip olmayanlar ile on beş yaşını dolduran küçükler, mahkemece ergin kılınsa dahi evlenemez. Hakim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük ve kısıtlının evlenmesine izin verebilir. Bunlara evlendirme işlemlerinde dikkat etmek gerekiyor."
 
BU YIL 547 ÇİFTİN NİKAH KIYILDI
 
Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü ve Nikah Memuru Esengül Güven, Nüfus Müdürü Gülhan Yelek'in kendisini ziyaret ederek teşekkür etmesine, "Çerkezköy Belediyesi bölgemizin en büyük belediyesi. Bu nedenle bizim yaptığımız iş ve işlemlere en fazla dikkat etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Tüm işlemlerimizi de bu doğrultuda yapıyoruz. Nikah işlemlerinde de elimizden geldiğince yasa ve yönetmeliklere uygunluk için gayret gösteriyoruz. Bu gayretlerimizin takdir görmesi bizi ziyadesiyle memnun etti ve şevkimizi artırdı. Bundan böylede aynı şekilde nikah işlemlerini yürüteceğiz."açıklamasıyla karşılık verdi.
 
Güven, 2013 yılı içerisinde bugüne kadar 547 çifti Çerkezköy Belediyesi Nikah Dairesi olarak evlendirdiklerini sözlerine ekledi.