info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

En Kalitesiz Hava Tekirdağ da

Tüik, 2009 Yılı Aralık Ayına İlişkin "Hava Kalitesi" Verilerini Açıkladı.

TÜİK, 2009 yılı Aralık ayına ilişkin "hava kalitesi" verilerini açıkladı. Aralık ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Tekirdağ da, partiküler madde (PM10-toz) ortalaması ise Denizli ve Buna göre, yakıtların doğal olarak yapısında bulunan kükürt bileşiklerinin yanma esnasında açığa çıkmasıyla oluşan kirletici gaz "kükürtdioksit" ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Tekirdağ, Bolu, Amasya, Edirne, Kocaeli, Kırıkkale, Zonguldak, Karabük, Denizli ve Van oldu.

Partiküler madde (PM10-toz) ortalamalarının en yüksek belirlendiği il ve ilçe merkezleri de Denizli, Karabük, Bolu, Çorum, Düzce, Isparta, Van, Balıkesir, Amasya, Çankırı şeklinde sıralandı.

2009 yılı Aralık ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği Şırnak ta aşıldı. Aynı dönemde Partiküler Madde (PM10-toz) ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiğinin Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bolu, Çorum, Denizli, Isparta, Kocaeli, Karaman, Iğdır, Karabük ve Düzce de aşıldığı tespit edildi.