info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Endüstri Meslek Lisesi Çok Programlı Oluyor

Kızılpınar Belediyesi nin yaptırdığı Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi, Çok Programlı Lise olma yolundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, değişikliğin Milli Eğitim Bakanlığı nda olduğunu, önümüzdeki haftaya sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Kızılpınar'da Belediye tarafından yaptırılan Endüstri Meslek Lisesi'nin bu yıl Çok Programlı Lise olması için teklif verildi. Eğitime geçen ocak ayında başlayan Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı onaylarsa, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı'ndan itibaren Kızılpınar Çok Programlı Lisesi olacak. Endüstri Meslek Lisesi'nin Çok Programlı Lise olması ile birlikte yeni bölümlerin de açılması gündemde.
 
ÇOK PROGRAMLI LİSE OLACAK
 
Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi, Çok Programlı Lise'ye dönüştürülüyor. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, değişikliğin Milli Eğitim Bakanlığı'nda olduğunu söyledi. Kızılpınar Belediyesi tarafından yaptırılan ve 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Sezonu'nun ikinci yarısında eğitime açılan Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi'nin beldeden gelen taleple Çok Programlı Lise'ye dönüştürülmesi için teklifte bulunduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Zenginal, "Endüstri Meslek Lisesi'nin Çok Programlı Lise'ye dönüştürülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teklifini yaptık. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu teklifi uygun buldu ve gerekli yazışmaları Bakanlığımızla yaptı. Şu anda teklif Bakanlıkta, önümüzdeki haftaya sonuçlanmasını bekliyoruz. Eğer Bakanlık onay verirse Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Sezonu'na Çok Programlı Lise olarak girecek" dedi.
 
ÇOK PROGRAMLI LİSE'DE HANGİ BÖLÜMLER OLACAK
 
Çok Programlı Lise onaylanırsa, Çocuk Gelişimi Bölümü'de Kızılpınar'da açılacak. İsim değişikliğiyle birlikte ileride yeni bölümler açmanın daha kolay olacağını söyleyen Ahmet Hamdi Zenginal, "Endüstri Meslek Lisesi eğer Çok Programlı Lise'ye dönüştürülürse, yeni eğitim ve öğretim sezonuna üç bölümle başlayacak. Bunlar Çocuk Gelişimi, Elektrik-Elektronik ve Mobilya. Endüstri Meslek Lisesi olarak kalsaydı çocuk gelişimi bölümü açılamayacaktı" dedi.
 
2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın ikinci döneminde eğitime başlayan Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi, Veliköy ve Çerkezköy'den nakille gelen 135 öğrenci eğitim ve öğretim görmeye başlamıştı. Bin öğrenciye eğitim verebilecek kapasitede olan okul, yarım dönemde 9. sınıf öğrencilerine eğitim verdi. Bu yıl birinci sınıf öğrencilerini de kabul edecek olan okul, 4 kattan oluşuyor. Okulda ayrıca, atölyeler bulunuyor. Çok Programlı Lise ile birlikte okulda planlanan Metal Bölümü de kapatılacak.