info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Enerjini Boşa Harcama Toplantısı Tekirdağ da yapıldı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Enerjini Boşa Harcama toplantısı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla Enerjini Boşa Harcama toplantısı Vali Zübeyir KEMELEK, 8 nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı İsmail GÜMÜŞTEKİN, Belediye Başkanı Adem DALGIÇ, TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet ALDOĞAN, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve basın mensuplarının katılımıyla Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet ERDOĞAN toplantının açılışında yaptıkları konuşmalarında; Uzman arkadaşlarımız enerji verimliği ile ilgili olarak bilhassa öğrencilerimize yönelik gelecekte bizleri neler bekliyor, bugün ne yapmaları gerektiğine dair bir konferans ve gösteri sunumu yapacaklar.Ben sizlere kısaca TREDAŞ nedir ne yapıyor ondan bahsetmek istiyorum.TREDAŞ Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğünün sınırları Kınalıdan başlayan 20 bin kilometrekarelik bir coğrafi alanda faaliyet gösteren 3 tane il, 23 tane ilçe,60 tane belde ve 687 tane köy olmak üzere toplam 724 yerleşim merkezinde faaliyet göstermektedir. Bu yerleşim merkezlerinde 1,5 milyon kişi yaşamaktadır.1,5 milyon kişinin yaşadığı bir yerde bizler 1200 kişilik bir personelle günün 24 saatinde hizmet vermekteyiz.Mağlumunuz elektrik 24 saat kullananın emrinde olması lazım , aksi takdirde artık vatandaşımız abonelerimiz 5 dk lık dahi elektrik kesintisine tahammül edemiyorlar, bunun nedeni de hayatımıza tamamen ekmek, hava, su gibi elektrik girmiş durumda. Elektriği indirici merkezlerinden alarak , niyahi tüketiciye gidene kadar TREDAŞ personeli bütün hat boyunca ve , vatandaşların şikayetlerini dinleyerek eksikliklerini giderme çalışması yapıyor. Son yedi yılda TREDAŞ 250 trilyona varan bir tesis yatırımı yapmıştır. İllerimize, ilçelerimize 24 saat , köylere 18 saat kesintisiz hizmet vermekteyiz. Bu enerjiyi alıyoruz onun dışında ne yapıyoruz; TREDAŞ olarak şuan 800 bin abonemiz var ve toplamda 1.2 kattrilyonluk bir enerji satış bedeli var. Konusmalarinda yenilenebilir enerji kaynaklarınin önemine isaret eden Erdoan; katı yakıt fosil yakıtları dediğimiz petrol, doğalgaz ve kömür bir gün bitecek, bunların bitim süresi 80 yıl civarında hesap ediliyor. Rüzgar, güneş gibi enerjilere ülkemizin mutlaka ağırlık vermesi lazım. Dünyada 1,5 milyar insan elektriksiz yaşıyor. Ülkemizde ve dünyada toplumun ortak değerleri olan su ve elektriği herkes verimli kullanmak zorunda ve üzerimize düşen görevlerin ne olduğunu hiçbir zaman unutmamız lazım dedi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK toplantida yaptikları konusmalarında; Biraz önce Genel Müdürümüz enerjinin boyutları ile ilgili güzel bilgiler sundu. EN ? VER projesini de böyle karikatürlü ve resimli bir şekilde tanıma imkanı buldunuz. Aynı projeyi biz iki yıl önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde gördük. Bütün il Valilerimizi topladılar, buna benzer bir toplantıyla bize tanıtmışlardı. Değerli öğrencilerimiz Türkiye de ve dünyada kullanılan enerji kaynakları fosil kaynaklı olup bunlarında belli süreleri var belli süre sonra tükenmek üzere olduklarını hepiniz biliyorsunuz. Ülkemizde bu fosil kaynaklı enerjilerden de maalesef çok az sayıda kömürümüz var kalori değerleri çok yüksek, petrolümüz biliyorsunuz son derece az, doğalgaz yine sadece Trakya Bölgesinde çıkarılabiliyor ama oda ülke tüketimine baktığımız zaman son derece az miktarda doğalgaz kaynağımız var. Ama tüketimimiz hiç durmuyor ve sürekli artıyor. Biraz önce Erdoğan Bey söyledi 100 milyarlarca kw ta çıkmış durumda. Dolayısıyla ihtiyaçlar sınırsız ama kaynaklar sınırlı. Gelecekte ne olabilir rüzgar santrallerinden elektrik üretebiliriz, güneş enerjisiyle elektrik üretebiliriz ama bunlar su an için ekonomik değiller. Henüz daha onların ekonomik hale getirilmesi için çabalar sarf ediliyor. Ama yine yeni yeni enerji kaynakları ortaya çıkarılacak ve bunlardan bir tanesi de nükleer enerji. Ülkemize de nükleer enerji kaynakları getirilmeye çalışılıyor, daha doğrusu nükleer enerji üretimi için çalışmalar devam ediyor. Üretimde enerjiyi elektriği kısamayız. Fabrikalar elektrik tüketmesin daha az çalışsın diyemezsiniz. Enerjiden kısmanın tasarrufta bulunmanın tek yolu, biraz önce filmde gördünüz A sınıfı elektrikli ev aletlerini kullanmak lazım. Onlar daha az enerji tüketiyor daha az elektrik tüketen aletlere geçiş sürecindeyiz. Diğerleri fiyat olarak daha ucuz olabilir ama uzun süre elektriği hesapladığımız zaman A sınıfı beyaz eşya elektronik eşya almamızda büyük yarar var. Diğer taraftan akkor ampulden florasan ampulle doğru bir geçiş var bütün dünyada ülkemizde olduğu gibi sadece iki ampul değiştirmekle iki Keban Barajı kazanabiliyoruz. Değerli arkadaşlar bu çok önemli bir rakam iki tane Keban Barajı ki yıllarca biz öğündük. Türkiye Keban Barajı gibi çok güzel bir baraj yaptı ki elektrik üretiyoruz, sulama yapıyoruz ve vb. bir çok hikayeyi hepiniz duymuşsunuzdur. İki tane Keban Barajını sadece tüketimde alacağımız tedbirlerle kazanabiliyoruz. Lütfen buna hepimiz birlikte riayet etmemiz gerekiyor. Biz işyerlerimizde sizler evde veya okulda bu görevi üstlenmemiz gerekiyor ülkemizin geleceği ve istikbali için. Bu bilgiler burada kalmasın ülkemizi daha güçlü ve ileri bir ülke haline getirmenin yolunu hep beraber deneyelim ve gayret edelim dedi.

HABER VE FOTO:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ