info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelliler merkezi açıldı

Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulduktan kısa bir süre sonra engelli vatandaşlarımız için projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Tekirdağ da yaşayan engelli vatandaşlar için çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulduktan kısa bir süre sonra engelli vatandaşlarımız için projelerini bir bir hayata geçiriyor. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Murat Yıldız, "Hayatını vücudunun herhangi bir organını noksan olarak yaşayan biz engellilerin diğer insanlardan bir farkı yok. Bizler zaten herhangi bir ayrıcalıkta istemiyoruz. Önemli olan üretime katkıda bulunmaktır. Esas engellilik üretmemektir. Çalışmalarımıza çok kısa bir süre önce başlamamıza rağmen çok güzel gelişmeler ortaya çıktı. Burada Belediye Başkanımız Adem Dalgıç ın bizler için engel teşkil eden tüm unsurların ortadan kaldırmasına yönelik gösterdiği hassasiyet, bizlere ne kadar çok değer verdiğinin de apaçık göstergesidir" dedi.

Yıldız, "Tabii bunlar birer başlangıç çalışmalarımız her geçen gün bir önceki günden daha hızlı ve daha güzel bir şekilde istek ve kararlılıkla devam edecek. Zaten Tekirdağ da yaşayan engelli arkadaşlarımızda bu değişiklikleri çok net bir şekilde görecekler" diye konuştu.

Uygulanan projelerden bazıları şunlar:

* Belediye otoparklarından engellilerin ücretsiz faydalanması

* Belediye otoparklarında ikişer adet engelli park yerinin oluşturulması

* Çarşı içerisindeki engelli park yerlerindeki bekleme süresinin 20 dakikadan 30 dakikaya çıkarılması

* Belediye ek hizmet binasında bulunan Engelliler Koordinasyon merkezine gelen engellilerin park etmelerine olanak sağlayacak park yerinin ve rampasının oluşturulması

* Engelli hizmet aracının mesai saatleri içerisinde okullara hastanelere v.b. gibi yerlere engellilerin ücretsiz ulaştırılması

* Tekmer ile Star Medica hastanesinin ortak bir proje üretmesi ile engellilerin hastane bünyesinde bir takım ayrıcalıklardan faydalandırılması, muayene katkı payının alınmaması, yapılacak. Tahlillerde %10 indirim uygulanması, engellilere öncelik hakkı sağlanması.