info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engellilerin 1 Günlük Askerlik Heyecanı

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde 12, Kırklareli de ise 15 engelli, Engelliler Haftası kapsamında, temsili olarak bir günlük askerlik yapmanın mutluluğunu yaşad

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 12, Kırklareli'de ise 15 engelli, Engelliler Haftası kapsamında, temsili olarak bir günlük askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. Çorlu'daki törene Bebek arabasının içinde katılan 20 yaşındaki Burak Güleç'in terhis belgesini, anne ve babası teslim aldı.

Engelliler Haftası nedeniyle Çorlu'da 12 engellinin temsili olarak askerlik yapması için 5. Kolordu Komutanlığı'na bağlı 105'nci Topçu Alay Komutanlığı'nda düzenlendi. Törene Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, askeri erkan ve engelli askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Daha sonra üzerlerine üniformalarını giyen 12 engelli yemin etti. Ardından da terhis belgeleri verildi.

Törene, doğum sırasında oksijensiz kaldığı için göremeyen, yürümeyen ve konuşamayan Burak Güleç, Bebek arabasının içinde anne Hamidiye ve baba Şenol Güleç ile birlikte geldi. Oğullarının terhis belgesini alan anne ve baba duygu dolu anlar yaşadı. Tören sonunda engelli askerler tören alanından geçerek katılanları selamladı.

Kırklareli'ndeki tören 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Mahmut Şevket Paşa Kışlası'nda düzenlendi. Törene Vali yardımcısı Volkan Köksal, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan,askeri erkan ve engelli askerlerin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üzerlerine üniformalarını giyen 15 engelli, askerlik yeminini ettiler ve ardından terhis belgelerini aldılar. Aileleri ise gözyaşlarını tutamadı. Tören, resmi geçişin ardından sona erdi.