info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engellilerin ihtiyaçlarına değindi

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle , koltuğunu temsili olarak Yunus Emre İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Dilara Demir e devretti.

Yaklaşık yarım saat Çorlu Kaymakamlığı koltuğunda oturan 12 yaşındaki Dilara Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ı telefonla arayarak engelli öğrenci sayısı hakkında bilgi alırken, gelecekte Çorlu yu il yapacağını söyledi.

Çorlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve müdürü Çorlu Kaymakamı Ali Dursun u makamında ziyaret etti. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun; "Geleceğin yöneticileri, bu devletin, toplumun önderleri sevgili çocuklarımız sizler olacaksınız. Bununda emsali olarak da şimdi bir öğrencimize Kaymakamlık görevini devredeceğim. Temsili olarak bütün çocuklar adına kaymakamlık görevini içinizden birisi yürütecek.

Şuandan itibaren Çorlu Kaymakamı sensin, biz senin emrindeyiz. Sende devletin ve milletin hizmetindesin. İlçenin yönetimini sen sürdüreceksin, sana başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum" diyerek 5. sınıf öğrencisi Dilara Demir e görevini devretti. Kaymakamlık koltuğuna oturan 12 yaşındaki Dilara Demir, yaptığı konuşmada; "23 Nisan nedeniyle bu görevi ben teslim aldım. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.

Diğer öğrencilerle tanışan Dilara Demir, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ı telefonla arayarak Çorlu daki okullarda tekerli sandalye ihtiyacı olan engelli öğrenci sayısı hakkında bilgi aldı. Çorlu daki okullarda kene vakalarıyla ilgili alınan tedbirlerle ilgili soru soran Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri temsili Kaymakam Dilara Demir den gerekli önlemlerin alınmasını istediler. Demir ise Tarım İlçe Müdürünü de telefonla arayarak, okullarda kene mücadelesiyle ilgili çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Çorlu Kaymakamı koltuğuna temsili olarak oturan Dilara Demir, Neler hissediyorsunuz sorusuna verdiği cevapla herkesi güldürdü. Kendisini tam bir kaymakam gibi hissettiğini söyleyen Demir; "Bu koltuktan birazdan ayrılacağım için üzgünüm, ama ilk hedefim bu koltuğa yeniden oturmak. Gelecekte Çorlu yu mümkün olursa il yapacağım. Bu sayede Kaymakam olarak oturduğum koltuktan vali olarak kalkacağım" diye konuştu.