info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelsiz Uğur

Yüzde 85 Görme Engelli 20 Yaşındaki Uğur Aslan ın En Büyük İsteği Liseyi Bitirdikten Sonra Konservatuar Okumak

Yüzde 85 görme engelli 20 yaşındaki Uğur Aslan'ın en büyük isteği liseyi bitirdikten sonra konservatuar okumak.

TEKİRDAĞ'da, inşaat işçisi baba ve tekstil işçisi annenin 4 çocuğundan biri olan lise son sınıf öğrencisi yüzde 85 görme engelli 20 yaşındaki Uğur Aslan, en büyük isteğinin liseyi bitirdikten sonra konservatuar okumak olduğunu söyledi.

Doğum sırasında geçirdiği havale nedeniyle gözleri görmeyen ve 1995 yılında yapılan ameliyat sonrasın yüzde 15 oranında görmeye başlayan Uğur Aslan'ın hayat mücadelesi görenleri hayrete düşürüyor. Okulda arkadaşlarının yardımı ile bir çok ihtiyacını karşılayan Aslan, yazılı sınavlarını arkadaşların yardımı ile olabiliyor. Aslan okunan soraya cevap veriyor, arkadaşları ise yazıyor.

Görme engeline rağmen hayattan kopmayan Uğur Aslan, iyi derecede saz çalıyor ve şarkı söylüyor. Aslan'ın en büyük hayali ise liseyi bitirdikten sonra konservatuar okumak ve iyi bir sanatçı olmak. Kendisini geliştirmek için hergün saz çalıp şarkı söylediğini belirten Aslan, "Engelime rağmen hayattan hiçbir zaman kopmadım. Hayata sıkı sıkı bağlandım. Bazen arkadaşlarımın yardımı ile hareket ediyorum. Engelli olan insanlar hiçbir zaman içine kapanık olmasın. Hayatla, kendinle barışık olsun. Ben liseden sonra konservatuar okumak istiyorum bunun için çok çalışıyorum." dedi

Uğur'un müziğe düşkün olduğunu belirten baba Yusuf Aslan,"Oğlum doğumda geçirdiği havale nedeniyle görme yetisini kaybetti. 5 yaşında Uğur'u ameliyat ettirdik, ancak yüzde 15 görme yeteneğine kavuştu. Ancak bu kadar görebiliyor. Tam görebilmesi için kornea nakli yapılması lazım. Buna benim maddi gücüm yetmiyor. İş adamlarından ve devletten yardım bekliyorum. Oğlum, konservatuar okumak istiyor, ancak onu üniversiteye gönderecek gücüm yok."dedi. Anne Gülseher Aslan ise, oğlunun tedavisi ve eğitimi konusunda iş adamlarından yardım istedi.