info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erdoğan dan NKÜ ye 200 Yataklı Hastane

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dan NKÜ’ne 200 yataklı Araştırma-Uygulama Hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığınca yapılması hususunda gerekli işlemlerin başlatılması talimatını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dan NKÜ’ne  200 yataklı Araştırma-Uygulama Hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığınca yapılması hususunda  gerekli işlemlerin başlatılması talimatını verdi.

Dolmabahçe de Üniversite Rektörleri ile yapılan toplantıda NKÜ nin gelişmelerini,başarılarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü’nün  konuşmalarını dikkatle dinleyen Başbakan, memnuniyetini belirterek toplantıya katılan Rektörler içerisinde en büyük yatırım payını Tekirdağ’a verdi.Kırk Üniversite Rektörünün yaptığı konuşmalarda,hedefi 10 yıl içerisinde ilk 20 Üniversite  arasına girmek olan  Tekirdağ NKÜ nün Başbakanın dikkatinden kaçmayan gelişmesi karşısında 200 yataklı Morfoloji hastanesinden sonra 200 yataklı Tıp Fakültesi Araştırma-Uygulama Hastanesinin yapılacak olması herkesi memnun etti.Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü,Başbakanın açıklamalarından sonra kendisini Tekirdağ’a  Davet etmesi üzerine “Başbakan Üniversiteler içerisinde En büyük payı NKÜ aldı siz başarılarınıza devam edin ben uygun bir zamanda Ziyaretinize geleceğim” dedi.

NKÜ Tıp Fakültesinin açılmasından sonra Tekirdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesinde polikinlik hasta muayenelerine başlayan ve halk tarafından büyük yoğunluk yaşanan Tıp Fakültesi Araştırma-Uygulama Hastanesinin artık ihtiyaca cevap vermediği görülmektedir.Kuruluşunun ilk yılında öğrenime başlayan Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Fakültede görevli Profösörler’de yeni yapılacak olan 200 yataklı Araştırma-Uygulama Hastane kararından mutlu olduklarını belirttiler.

Tekirdağ NKÜ nin Eğitim-Öğretim açısından olduğu kadar Ekonomik açıdan da Tekirdağ’a büyük katkısı bulunmaktadır.Bir yıl öncesi Dokuz bin olan öğrenci sayısı bu yıl açılan yeni Bölüm Fakültelerle On Altı Bin öğrenciye çıkmıştır.Bu başarıların kazanılmasında başta Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ve Öğretim Üyelerini Kutluyoruz.Tekirdağ’ımıza  ve NKÜ’ne 200 Yataklı Araştırma-Uygulama  Hastanesinin çok yararlı olacağına inanıyoruz.