info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Erdoğan ın suikastçisine 4 yıl istendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a suikast iddiasıyla 14 yıldan 23 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan Muammer Altuntaş ın öldürmeye yönelik herhangi bir hareketi olmadığı gerekçesiyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.

Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi nde 3 ncü duruşmaya tutuksuz sanık Muammer Altuntaş katılmazken, avukatı Av. Akın Gülbahar katıldı. Duruşmada mütalaa veren savcı, Altuntaş ın Başbakan Erdoğan ı öldürmeye yönelik herhangi bir hareketi olmadığına hükmetti. Savcı mütalaasında "Emniyet görevlilerince yapılan aramada kemerinin altında namlusu mermi sürerek atışa hazır hale getirilen ruhsatsız tabanca ile yakalandı. Kendisini yakalayan polis memurlarına Ağabey beni neden yakaladınız, bıraksaydınız Başbakan ı öldürecektim", ve polis otosuna binerken de "Bugün olmazsa yarın mutlaka Başbakan ı öldüreceğim" şeklinde sözler söylediğini ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanık Muammer Altuntaş ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ı öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız tabanca taşımak suçlarından dava açılmasına rağmen suikast eyleminin henüz hazırlık aşamasında olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle sanık Altuntaş ın suikast yerine silahlı tehdit ve ruhsatsız silah taşımak suçlarını işlediğini ifade eden Savcı, sanık Muammer Altuntaş ın TCK 106/1-2 a maddesi gereğince, altı aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile ruhsatsız tabanca taşıdığı içinde, altı aydan 2 yıla kadar hapis cezası olmak üzere toplamda 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alması istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a suikast iddiasıyla yargılanan Muammer Altuntaş ın avukatı Av. Akın Gülbahar ise davaya yeni katıldığını ve savunma yapmak için ek süre istediğini söyledi. Sanık avukatının talebini değerlendiren mahkeme heyeti duruşmayı Şubat ayına erteledi. Suikast iddiasıyla hakkında 14 yıldan 23 yıla kadar hapsi istenen Muammer Altuntaş, 24 Haziran 2009 günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.