info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene Belediyesi`nden Toplumsal Duyarlılık Örneği

Yaşam Hakkı, Hayvan Hakları, Yasalar Paneli Düzenledi

Ergene Belediyesi - Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu - HayKonfed ve Çorlu Doğa Hayvan Severler Derneği DOHAS İşbirliği İle Yapılan Panelde HayKonfed Onursal Başkanı Prof Dr. Mirat Gürol, Tekirdağ BŞ. Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Tamer Dodurka, Ergene Belediyesi Bşk.Yardımcısı Menderes Yıldız, Ergene Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Sezer yaptıkları konuşmalarda tüm yeryüzü yaşayanlarının Yaşam Haklarının vazgeçilmezliğini ve yeryüzünde yaşamın devamı için biyolojik, ekolojik çeşitliliğin korunmasının önemi, devamının sağlanması için yapılması gerekenleri vurguladılar. 

Toplumun en savunmasız bireyleri kadınlar, çocuklar, hayvanlar ve doğanın korunmasının yaşam için olmazsa olmaz koşul olduğunu belirttiler. Bir saldırı sonucu yitirdiğimiz Melek Şengönül`ün de anıldığı toplantıda, Ergene ve Trakya Bölgesi Çevre Sorunları - Kömürlü Termik Santrale Hayır, Ergene Havzasında ölümcül çevre kirliliğinin bir an önce durdurulması konuları ve özel olarak hayvan hakları, yasaların yetersizliği ve bölgedeki tüm hayvan türlerinin sağlık, barınma, beslenme, korunma konuları da ele alındı. Belediyelerin görevleri ve yakın dönem planları anlatıldı. Ergene Belediyesi`nin sokak hayvanlarının "kısırlaştır, aşıla, yaşat" ilkesiyle yaptığı ve yapacağı çalışmalar değerlendirildi, hayvan hakları savunucuları ile işbirliğinin olumlu sunuçları vurgulandı. 

Haykonfed YK Ve Dohas YK Üyeleri Gönül Sönmez, Velihan Öztürk, Ahmet Güneş, Özgür Sönmez Ve Timur Ugan yaptıkları konuşmalarda tüm katıılımcılara, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Sağlık İşleri Müdürü Müge Yıldız ve değerli hocalara teşekkür ettiler, özetle " çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için elbirliğiyle doğayı, canlı türlerini koruma mücadelesine devam etmenin vazgeçilmez görevimiz olduğunu vurguladılar. 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR GENEL SEKRETER YARDIMCISI TAMER DODURGA’DAN İBRETLİK SÖZLER; “İNSANLAR BİRBİRİNİ AŞAĞILARKEN,HAYVAN İSİMLERİNİ KULLANARAK ONLARI DA AŞAĞILIYOR” 
Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan büyükşehir genel sekreter yardımcısı Tamer Dodurga, “Dünyada 500 milyon hayvan var.Bunların % 70’i sahipsiz.Önceleri birlikte yaşadığımız bu hayvanları,kullandıktan sonra,işimiz bitti ve sokaklara kaderine terk ettik.İnsanlara hakaret ederken,hayvan isimleriyle hitap ettiğimizde,onlarıne kadar hakir gördüğümüzü idrak edemedik.Medeni geçinen toplumların aşağılamasıyla,sömürülür hale geliyoruz.Toplumları sömürmenin en kolay yolu aşağılamaktır.Hayvanları da kullanmak istiyorsanız,aşağılarsınız.Hayvanların da haklı olduğu,onların da kendilerine göre düşünce kapasitesine sahip olduğunu insanlar kabul etmedi.Kabul etseler,onları kullanamazlardı”Dedi. 

Seminer,toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin