info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene İlçesine Yapılacak Yatırımlarla İlgili Toplantı Gerçekleşti

İlçelere yapılacak olan yatırım ve çalışmalarla ilgili toplantılar devam ediyor.

Ergene ilçesine yapılacak olan yatırımlar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda görüşüldü. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de toplantıda hazır bulundu.
 
Başkan Albayrak, toplantının açılış bölümde yaptığı konuşmada, “11 ilçemizle ilgili yatırımları değerlendirdiğimiz toplantılarımız devam ediyor. Bugün dokuzuncu toplantımızı gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Ergene ilçemizle ilgili yapılan çalışmaları, 2015 ve 2016 yılı yatırımlarını hep birlikte değerlendireceğiz. Sistem hızlı şekilde ilerliyor. Yaptığımız bu toplantının devamını Ergene ilçemizde yapacağız. Yatırımları, hizmetleri birlikte yerinde kontrol edeceğiz. Ergene ilçemiz bizim önem verdiğimiz bir ilçe. Ben ve çalışma arkadaşlarım gün ve saat gözetmeksizin ilçelerimizin sorunlarına çözümler bulmaya gayret gösteriyoruz. Sizlerde çalıştığınız bölgeye 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde organize olun. İlçelerimizi, vatandaşlarımızı mağdur bırakmayacağız. Böyle bir lüksümüz kesinlikle yok. Toplantılarımıza ilginiz ve katılımlarınız için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcün’ün de katılığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesinin Ergene ilçesinde 2015 ve 2016 yıllarına ait yatırımları görüşüldü. Buna göre, Ergene’de yapılan çalışmalar ve yatırımlar şu şekilde oluştu.
 
11 İlçe 11 Okul projesi (ruhsatı alındı)
 
13.155 m² lik alanda kurulacak Belediye Hizmet Binası projesi,
 
Mera İyileştirme çalışmaları, Hayvan İçme Suyu Göleti, projesi,
 
Gençlik Konserleri, Kültür Gezileri, Kültürel faaliyetleri destek, Sağlık Kültür Merkezi projesi,
 
Veteriner, İlaçlama ve Mezarlık hizmetleri,
 
Sokak hayvanlarını toplama çalışmaları,
 
Afet ve Acil Durum Yönetim Planları Hazırlama projesi,
 
Üst geçit projesi,
 
Marmaracık Göleti Mesire Alanı projesi (ön çalışmaları bitti),
 
Vakıflar Spor Kompleksi Alanı projesi (tamamlandı), Mevcut Basketbol alanı yanındaki 2500 kişilik atletizm sahasında VIP soyunma odaları inşası,
 
100 Araçlık Otopark projesi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da konuşmasında, “Ergene ilçemiz yeni bir ilçe. Bizde TESKİ olarak yeni bir kuruluşuz. Ergene Belediyemiz ile çok uyumlu bir biçimde çalışıyoruz. Belediye Başkanımız da bizlere destek oluyor. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa TESKİ’nin Ergene ilçesinde yaptığı hizmetleriyle ilgili açıklamalarında ilçe genelinde toplam 7560 metre İçme suyu şebeke hatları çekildiğini, toplam 2717 metre Kanalizasyon hatları çekildiğini ve Suyu kuyuları bakım ve onarım çalışmaları ile Su kuyuları açılması çalışmaları, yapıldığı bilgisini verdi. Başa, ilçede alt yapı çalışmalarıyla ilgili sorun oluşturacak bölgelerde de iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
 
Toplantının son bölümünde Başkan Albayrak, Ergene ilçesi Marmaracık Mahallesi Gölet Mesire Alanı projesi hakkında bilgi aldı. Sunum eşliğinde yapılan bilgilendirmede projenin ayrıntıları Başkan Albayrak’a anlatıldı. Marmaracık Gölet Mesire Alanında, yürüyüş yolları, oturma alanları, kafeterya, çocuk oyun alanları, otopark alanları, kent donatı elemanları mevcut olacak.