info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eski Başkan Ersin Yeniden Hakim Karşısında

24 Haziran 2008 günü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak demir parmaklıklar ardına konulan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, önceki gün görülen bir dosyadan daha tahliye oldu.

Böylece eski Başkan Ersin in biri yargılaması tamamlanan, biri devam eden iki dosyadan tutukluluğu bulunuyor.

18 ay boyunca Silivri L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin ve Yardımcıları Hüseyin A. ile Soner D. geçtiğimiz hafta nakledildikleri Pınarhisar Kapalı Cezaevinden, Eski İmar Müdürü Nurten Genç ise Tekirdağ Cezaevinden getirilerek Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi nde bir kez daha hakim karşısına çıkarıldılar.

Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, "İhaleye Fesat Karıştırmak", "İcbar Sureti ile İrtikâp", "Edimin İfasına Fesat Karıştırma", Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İhalesine Fesat Karıştırma", "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak" ve "İhaleye Fesat Karıştırma", Başkan Yardımcılarından Hüseyin A., "Zimmet ve İcbar Suretiyle İrtikâp", "İhaleye Fesat Karıştırmak", "İcbar Sureti ile İrtikâp , Soner D., "Edimin İfasına Fesat Karıştırma, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İhalesine Fesat Karıştırma", "İcbar Sureti ile İrtikâp , ve İmar Müdürü Nurten G. nin de "İcbar Sureti ile İrtikâp", iddialarından yargılanmalarına Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Temizlik ihalesi olarak bilinen ve eski Belediye Başkanı Altan Ersin in de aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı "İhaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık" iddiasından Altan Ersin ve 15 sanığın tutuklu olarak yargılanmasına karar verilirken, "İcbar Sureti ile İrtikâp" suçundan yargılanan Altan Ersin in 1 yıl hapis ile birlikte hükmün geriye açıklanmasının geri bırakılmasına ve İmar Müdürü Nurten G. nin beraatına karar verildi. Yine başka bir dosya olan İcbar Sureti ile İrtikâp" suçundan yargılanan Altan Ersin bu kez mahkemece başka bir suçtan tutuklu bulunmaması halinde tahliyesine kararını verdi. Ancak eski Başkan Ersin in başka bir dosyadan aldığı cezası bulunduğu için tutukluluk hali devam edecek.

Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin in daha önce aldığı ve Yargıtay da incelemede olan, kamuoyunda da "Bayram Harçlığı" olarak bilinen davadan 5 yıl ve "İcbar sureti ile İrtikâp" suçundan aldığı 1 yıl hapis cezası bulunuyor. Eski Başkan Ersin yargılandığı diğer davalardan tahliye olurken sadece 2 dosyadan tutukluluğu bulunuyor. Başkan yardımcıları Hüseyin A. ve Soner D. de yargılandığı davalardan tahliye edilirken Yargıtay da olan aynı davadan 5 er yıl hapis cezaları bulunuyor. Ayrıca eski İmar Müdürü Nurten G. de aynı davadan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. G., en son "İcbar Sureti ile İrtikâp" suçlaması ile yargılandığı dosyadan beraat etti.