info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eşkinat’dan Kardeş Şehir Bitlis Açıklaması

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "2014 yılında Süleymanpaşa Belediye Meclisi oy birliği ile Bitlis Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı. Ama bu karar sanki yeni alınmış bir karar gibi gösterilip çarpıtılıyor." dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi tarihi binasının bahçesinde gerçekleştirilen 360 Derece Görüntü Alımı Teknolojisi Projesinin tanıtım programının ardından Başkan Eşkinat gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.
 
Süleymanpaşa Belediye Meclisinde gündeme gelen Bitlis Belediyesinin kardeş belediyeden çıkartılmasının sorulması üzerine Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; ‘’ Belediyenin kuruluşunun ilk aylarında meclisimizdeki 3 siyasi parti gruplarının oy birliği ile Bitlis şehrini kardeş şehir yapma kararı aldık. Meclisimizin aldığı o kararın temelinde ülkemizin her karış toprağının bizim için değerli olduğunu ve bölünmez bütünlüğünün simgesi olarak bu kardeşliğin birleştirici güç olarak anlamlı olacağıydı. Eş zamanlı olarak da Bitlis Belediye Meclis üyeleri aynı kararı aldılar. Ben sanatın toplumları birleştirebileceğine inanan bir insanım ve bu duygularla bu sene mart ayında, Belediye Meclisinin kararı ile ve oy birliğiyle kardeş belediyeyi ziyarete bir tiyatro gurubu ile beraber gittim. İlk defa tiyatro oyunu seyreden bir belediye meclis üyelerine bir tiyatro sergiledik. ‘’ dedi.
 
EŞKİNAT ; ‘’OLAYLAR ÇARPITILARAK DRAMATİK BİR TABLO YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR ‘’
 
Bir yıl önce yapılan ziyaretin yeni yapılmış gibi göstermesine üzüldüğünü belirten Başkan Eşkinat ; ‘’Şimdi üzülerek görüyorum ki olay çarpıtılarak dramatik bir tablo yaratılmaya çalışılıyor. Bu Süleymanpaşa Belediye Meclisinin bilgisi dahilinde yapılmış bir ziyarettir. Ziyaret sonrası meclise bilgide verilmiştir. Sanki bu süreçte yeni yapılmış bir ziyaret gibi bunu lanse etmek olayı çarpıtmaktır. Son mecliste verilen önergelerden bir tanesi mevcut kardeş şehrin protokolünün ortadan kaldırılması ile ilgiliydi, toplantının başında 3 gurup başkan vekili ile yaptığım toplantıda bunun olası sonuçlarını kendileri ile paylaştım orada AK Parti gurup başkanvekili dahil olmak üzere bunun bir daha değerlendirmeye muhtaç olduğu noktasında anlaşmaya vardık. Yapılan oylamada AK Parti gurubu ve Milliyetçi Hareket Partisi gurupları menfi oy kullandılar bizde müspet oy kullandık, yani kardeşliğin devam edilmesinden yana oy kullandık olay bu.’’ dedi.
 
EŞKİNAT ; ‘’ BİZ BELEDİYE BAŞKANI İLE DEĞİL BU COĞRAFYANIN BİR ŞEHİRİ İLE KARDEŞİZ !!”
 
Süleymanpaşa Belediye Meclisi kararı doğrultusunda Bitlis Belediye Başkanı ile değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları içerisinde bulunan bir şehir ile kardeş olduklarını belirten Başkan Eşkinat; ‘’ Bizim kardeşliğimiz o sözleri söyleyen belediye başkanı ile değil. Biz bir şehirden bahsediyoruz ve bu coğrafyanın bir parçası ile kardeşliği bitirmenin ne anlama geldiğini herkes kendi vicdanında değerlendirsin. ‘’  diyerek konuştu.
 
EŞKİNAT ; ‘’ ÇIKIŞ YOLU SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ DEĞİLDİR ‘’
 
Bitlis Belediye Başkanı'nın söylediklerini kabul etmem mümkün değildir. Bugün itibarı ile ilişkimizi askıya almış bulunuyoruz. Gitmeyiz, gelmeyiz, herhangi bir birlikte iş yapmayız ama bir şehrin önergede talep edildiği gibi kardeşliğinin bitirilmesi, o şehirde yaşayan insanlarla olan kardeşliğinin de bitirilmesi anlamına gelir ki böyle bir polemik ortamına biz asla Süleymanpaşa Belediyesini çektirmeyiz. ‘’ dedi.
Bitlis belediyesi ile herhangi bir ortak proje yürütülmediğinin altını çizen Başkan Eşkinat ; ‘’Şu aşamada Bitlis Belediyesi ile herhangi ortak bir iş yapmıyoruz. Eğer birileri bu ülkenin yönetiminde koalisyonlarda AK Parti’ye mahkum ettikten sonra bir çıkış arıyorlarsa bu çıkış yeri Süleymanpaşa Belediyesinin Meclisi değildir. Onların doğru yerde bu çıkışı aramalarında fayda var. ‘’diye belirtti.
 
EŞKİNAT ; ‘’ İNSANLARI BİR ARADA TUTAN HER TÜRLÜ EYLEME VARIM ‘’
 
Terör olaylarının olmasına rağmen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivalinin neden iptal edilmediğinin sorulması üzerine, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ; ‘’Terörün amacı korku ve bezginlik ortamı yaratıp yaşamı durdurmaya yönelik bir çabadır. Bu çabaya ben asla alet olmam, insanları mümkün olduğu kadar bir arada tutan, dayanışmalarını sağlayan her türlü eylemlikte varım, var olmaya da devam edeceğim. ‘’ diyerek sözlerini noktaladı.