info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Esnaf Bu İşe Kızdı

Çorlu Belediyesi yapmış olduğu yeni kaldırım çalışmaları ile Çorluya güzel bir görüntü vermeye çalışıyor. Bu çalışmalarda birde yanlışlıklar olmasa vatandaşta esnafta daha mutlu olacak.

 

Çorlu Atatürk Bulvarı Balıkçılar durağı kısmında bulunan otobüs yazıhanelerinin kaldırımlarını yenileyen belediye hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir kaldırım taşı döşeme çalışması ile esnafı çok kızdırdı. Yazıhanelerin ve dükkânların önünde bulunan kaldırım genişletileceğine üç farklı kısma ayrıldı. Birinci kısım normal dar bir kaldırım, ikinci kısım bir karışlık bir mesafe içi taşla döşenecekmiş ve son olarak üçüncü kısım dükkânların içine su girmesin diye yapılan kaldırım. Kısacası tek bir tane geniş kaldırım yapılacağına gereksiz bir yeni kaldırım çalışması ortaya çıktı. Esnaf; “Bu üç yollu kaldırım çok gereksiz, zaten burada yayaların yürümesi için yapılmış kaldırım var sen burayı sadece genişleteceksin ve düzleştireceksin ayrıca bu orta kaldırım bir karışlık bir mesafe buradan geçerken yaşlı birinin ayağı takılsa yere düşse direk camlarımızdan içeri girecek eli, ayağı kesilecek. Hiç mi bunu düşünmüyorlar, valla bu fikir Uganda başkanının bile aklına gelmezdi. Nasıl bir farklı kaldırım döşeme çalışması olmuş bu tartışılır” dediler.
 
Bunun yanında kaldırımlarda basamakların olmasında da şikâyet eden esnaf, “tekerlikli sandalyesiyle engelli bir kardeşimiz buradan nasıl geçecek, bebek arabasıyla ya da Pazar arabasıyla da vatandaş buradan nasıl geçer. Bunları düşünsünler ve buna göre bir kaldırım çalışması yapsınlar” dediler. Gün boyunca belediye ekiplerine dert yanan esnaf istekleri karşısında başarısız oldular. Son olarak aldıkları sonuç “Belediye yapsın bizde kırıp kendi paramızla istediğimiz şekilde kaldırım yaparız” sözü oldu.