info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Estetikte Yeni Moda Gamze Estetiği

Kadınların özellikle yaz yaklaşırken başvurduğu operasyonların başında gelen gamze estetiği ile ilgili olarak bilgiler veren Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. L. Murat Deniz: "Yüzünüzü hem çekici, hem de sevimli gösteren gamzelere ulaşmak artık çok kolay" dedi.

Yüzde gamze oluşturma ameliyatının son yıllarda popülaritesi artan işlemlerden olduğunu kaydeden Op. Dr. Deniz: "Gülümsemeyle ortaya çıkan doğal gamze yüz hatlarını yumuşatır. Çoğu kültürde sempatik karşılanır. Gamze, aslında yüzdeki çiğneme kaslarında zayıflıktan meydana gelir. Cerrahi olarak gamze oluştururken de yapılan budur. Ameliyat lokal anestezi kısmi uyuşturma ile yapılmaktadır. Yaklaşık 1 saat sürmektedir. Hastayla beraber gamzelerin yeri belirlenir. Ağız içinden yapılan kesiler ile ağız mukozası içteki ıslak deri ve yanak kasından parça çıkarılır ve orada zayıflık oluşturulur. Daha sonra kesi dikilir. Hastaya ameliyat günü yumuşak gıda alması tavsiye edilir" diye konuştu.

Deniz: "Ameliyat sonrası yaklaşık 1 hafta kadar şişlik ve hafif morluk gözlenir. Ağrı ilk birkaç gün beklenen bir bulgudur. Ödem geriledikten sonra gülümsemeyle ortaya çıkan bir gamze oluşması beklenmektedir. Bazı hastalarda ameliyattan hemen sonra sürekli bir gamze oluşur. Bu daha sonra sadece gülümsemede ortaya çıkan doğal halini alır. Ameliyatta görülebilecek problemler arasında enfeksiyonlar, kanamalar sayılabilir. Bunlar ilaçlar ve ufak girişimlerle giderilebilecek sorunlardır. Yine yetersiz doku çıkarılmasına bağlı olarak gamze oluşmaması görülebilir. Aşırı doku çıkarıldığında da gülümsemeyle ortaya çıkan değil, sürekli görünen, doğal olmayan bir çöküklük oluşabilir" şeklinde konuştu.