info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Evinde Kimin Yaşadığını Bilmiyor

İstanbul dan Çerkezköy e gelen yeğeninin nüfus kaydını, kendi adresine yaptırmak için İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giden Hamit Kör, 8 yıldır oturduğu adreste kendisinin ve ailesinin nüfus kaydının silindiğini öğrendi. Benzer bir mağduriyeti de kızının yaşadığını söyleyen Kör, "Kızımın oturduğu dairede başka birisinin kayıtlı olduğu söyleniyor. Bana ait dairede kimin kayıtlı olduğunu sorduğumda ise, size bilgi veremeyiz şeklinde şaka gibi bir cevap veriliyor" dedi.

Çerkezköy’de meydana gelen olay Hamit Kör’ün 27 Aralık Perşembe günü İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne, yeğeni Hatice Yılmaz’ın nüfus kaydını yaptırmak için gitmesi ile ortaya çıktı.
 
8 YILDIR AYNI ADRESTE İKAMET EDİYOR
İstanbul’dan Çerkezköy’e gelen 25 yaşındaki yeğeni Hatice Yılmaz’ın nüfus kaydını kendi adresine aldırmak için İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giden taksi şoförü Hamit Kör, kendisinin, eşi Aynur Kör’ün ve annesi Nazife Kör’ün, nüfus kayıtlarının silindiğini öğrendi. 8 yıldır İstasyon Mahallesi Hacı Fahri Zümbül Caddesi No 70’te ikamet ettiklerini belirten Hamit Kör, “Bu adresteyken 2 seçimde oy kullandık. 8 yıldır tüm faturalarımız her ay düzenli olarak bu adrese geliyor” dedi ve nüfus kayıtlarının nasıl silindiğine bir anlam veremediğini ifade etti.  
 
CEVAP VEREMEYİZ DEDİLER
İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkililerine ‘Kaydım nasıl silinmiş olabilir?’ diye sorduğunu söyleyen Hamit Kör, “Nüfus Müdürlüğü’ndeki hiç kimse buna cevap veremedi” dedi. Bunun üzerine soluğu İstasyon Mahallesi Muhtarlığı’nda alan Hamit Kör, burada da aynı manzara ile karşılaştığını, nüfus kaydının muhtarlıkta da silinmiş olduğunu öğrendiğini söyledi. İstasyon Mahallesi Muhtarı İsmail Sencar’a nüfus kaydının nasıl silindiğini soran Hamit Kör, sorusuna ‘Buna cevap veremeyiz’ yanıtını aldığını ifade etti.
 
HATALARININ CEZASINI BİZE ÇEKTİRİYORLAR
Eşi, yeğeni ve kendisinin İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeniden nüfus kaydı yaptırmak zorunda kaldığını ifade eden Hamit Kör, “Annemin nüfus kaydını yapmadılar. Annemin 84 yaşında ve felçli olduğunu belirtmeme rağmen nüfus kaydının yapılabilmesi için kendisinin İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gelmesi gerektiğini söylediler. Kendi yaptıkları yanlışlığın cezasını bize çektiriyorlar” diye konuştu.
 
BULGARİSTAN’DA BİLE VAR, ÇERKEZKÖY’DE YOK
Nazife Kör’ün Bulgaristan’dan emekli olduğunu belirten Hamit Kör, “Annemin emekli maaşını alabilmemiz için, Çerkezköy 1. Noteri’nden onaylı vekâletname aldık. Ayrıca her 6 ayda bir annem için muhtarlıktan aldığımız ‘Yaşam Belgesi’ni doldurup Ankara’ya, oradan da Bulgaristan’a gönderiyoruz. Madem kaydımız yoktu bizim, öyleyse bu zamana kadar bu belgeleri nasıl alıyorduk? Ankara’daki kayıtlarda, hatta Bulgaristan’daki kayıtlarda bile bu adreste yaşadığımız görülebiliyorken, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü ve İstasyon Mahallesi Muhtarlığı’nda görülmemesi çok ilginçtir” ifadelerini kullandı.   
 
EVİNDE KİMİN YAŞADIĞINI BİLMİYOR
Kendisine ait binanın 4. katında da kızı Seynur Korkmaz’ın ikamet ettiğini belirten Hamit Kör, “Kızım kaydını yaptırmak için Nüfus Müdürlüğü’ne gittiğinde, yetkililer bahse konu dairede başka birisinin ikamet ettiği, bu nedenle kaydının yapılamayacağını söylediler. Nüfus Müdürlüğü’ne gidip mülkü şahsıma ait boş dairede kimin kayıtlı olduğunu sorduğumda ise ‘Bilgi veremeyiz’ şeklinde cevap aldım” dedi.
 
KİM CEVAP VERECEK?
Yetkililerden bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için gerekeni yapmasını isteyen Hamit Kör ve ailesi, “Yıllardır var olan nüfus kaydımız nasıl oldu da birden bire silindi anlamadık. Ne Nüfus Müdürlüğü, ne de muhtarlık bu sorumuza cevap veremiyor. Kim cevap verecek? Bugün bizim başımıza gelen bu olay, yarın bir başka vatandaşın da başına gelebilir” dedi.