info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fabrika Önünde Benzin Dökerek Kendini yakmak istedi

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde 9 Yıldır Çalıştığı Tekstil Fabrikasındaki İşinden Bir Çalışan ile Kavga Ettiği İddiasıyla Tazminatsız Olarak Çıkartılan 31 Yaşındaki Sami Aşıcı, Fabrika Önünde Üzerine Benzin Dökerek Kendisini Yakmak İstedi.

Aşıcı, jandarma ekipleri tarafından 2 saat süren çabalarla eyleminden vazgeçirildi.

Çorlu-Çerkezköy yolu üzerindeki Cross isimli bir tekstil fabrikasında vardiya amiri olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası 31 yaşındaki Sami Aşıcı, ididaya göre bir işçi ile kavga edince 2 gün önce işten çıkartıldı. Bugün öğle saatlerinde ise yanına ekmek bıçağı ve bir bidon benzin alarak fabrikanın önüne gelen Aşıcı, fabrika yöneticileri ile görüşmek istedi. Güvenlik görevlileri ise içeriye almayınca Sami Aşıcı üzerine benzini döktü ve kendisini yakacağını söyledi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri jandarmaya haber verdi. Kısa sürede olay yerine jandarma ekiperinni yanı sıra itfaiye ve sağlık ekipleri de çağırıldı. İtfaiye ekipleri yangın söndürme tüpleri ile hazır beklerken, jandarma ekipleri ise Sami Aşıcı yı ikna etmeye çalıştı. Ancak Aşıcı, yanına yaklaşan olursa kendisıni yakacağı tehdidinde bulundu. Bu sırada Sami Aşıcı nın eşi Birgül Aşıcı geldi ve gözyaşları içinde eşini eyleminden vazgeçirmeye çalıştı, ancak başaramadı.

Hakkını istediğini belirterek Sami Aşıcı, "Ben kimseye küfür etmedim,kimsenin hakkını yemedim. Çocuğumun hakkını da kimseye yedirmem."diye bağırdı. Jandarma ekipleri, Sami Aşıcı yı 2 saat süren konuşmanın ardından ikna edebildi ve elindeki bıçak ile benzin bidonunu aldı.Daha sonra Aşıcı, ifadesi alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

Sami Aşıcı nın 2 gün önce fabrikada çalışan bir işçi ile kavga ettiğini belirten fabrika yöneticileri, "Bu nedenle kendisini disiplin kurulu kararı ile tazminat vermeden işten çıkarttık."dediler. Soruşturma sürüyor.