info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fas Toprakları Tekirdağ da Üretilen Makinelerle Ekilecek

Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren 15 Faslı iş adamı, Tekirdağ da bir dizi ziyarette bulundu ve makine satın aldı.

Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren 15 Faslı iş adamı, Tekirdağ'da bir dizi ziyarette bulundu ve makine satın aldı.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) ile Fas-Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TUFİAD) tarafından organize edilen iş gezisinde, Faslı heyet Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi'nin ekim alanları, modern hayvan ahırları ve tarım makineleri üretimi yapan firmalarda bir dizi incelemelerde bulundu.

Tekirdağ'ı çok beğendiklerini ve kendilerine gösterilen sıcak ilgiden çok memnun kaldıklarını belirten Fas işadamları Heyeti Başkanı Rachid Berrıga, "Ekili alanlarda incelemelerde bulunduk. Üniversitenin tarım ve hayvancılıkta kullandığı teknoloji ve makineleri inceledik. Bu tesisleri örnek olarak ülkemizde tarım ve hayvancılık yapacağız. Makine üreticilerinden konteyner bazında makineler satın aldık. Fas'ta kurmuş olduğumuz bir tarım ve hayvancılık birliğimiz var. 300 iş adamı üyemiz var. Makineleri onların da çok beğeneceğini ve sipariş vereceğini tahmin ediyorum." diye konuştu.

TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ise TUSKON tarafından atılan ticaret köprülerine yeni bir halka eklemek için Faslı iş adamlarını Tekirdağ'a davet ettiklerini belirtti. Özadalı, "Fastan gelen iş adamlarımıza tarım ve hayvancılık alanında Tekirdağ'da kullanılan teknolojileri, makineleri gösterdik. Çok memnun kaldılar. Makinelerden satın aldılar. Devamının geleceğini düşünüyoruz." dedi.