info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fatih Koleji Öğrencilerinden "Haftanın Sorusuna" Büyük İlgi

Tekirdağ’a bağlı Çorlu Fatih Koleji Matematik Zümresi tarafından öğrencilerin matematik dersine olan ilgisini arttırmak için okulun koridorlarının değişik bölümlerine "Haftanın Sorusu" köşesi oluşturuldu.

Her hafta pazartesi günü yeni zeka sorusunun eklendiği köşede öğrencilere soruyu çözmeleri için bir haftalık süre tanınıyor. Soruyu çözen öğrenciler daha sonra çözümlerini, adını,soyadını ve sınıfını bir A4 kağıdına yazarak "Haftanın Sorusu Cevap Kutusuna" atıyor. Her sınıftan soruyu doğru cevaplayan öğrenciler arasından çekiliş yapılarak öğrencilere ödül veriliyor. 
 
Pazartesi gününü heyecanla ve merakla bekleyen öğrenciler soruyu çözebilmek için bir hafta boyunca büyük çaba sarf ediyor.
 
Çorlu Fatih Koleji Matematik Zümre Başkanı Bayram Sivritepe ise amaçların öğrencilere matematik dersini sevdirmek ve öğrencilerin matematik dersindeki başarılarını arttırmak olduğunu bu tür çalışmalarla okul genelinde öğrencilerin matematik dersine olan ilgilerinin ve matematik dersindeki başarılarının arttığını ifade etti.