info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fatma Erkaya Anaokulu Hizmete Açıldı

Hayırsever Ayşe Sebahat Akkurt tarafından kanserden ölen kızının hayalini gerçekleştirmek için Marmaraereğlisi İlçemize bağlı Yeniçiftlik Beldesine 75 öğrenci kapasiteli Anaokulu yaptırıldı.

 

13 Ağustos 2010 tarihinde Vali Zübeyir Kemelek, Hayırsever Ayşe Sebahat Akkurt tarafından protokolü imzalanan, okulun inşaatına 24 Ocak 2011 tarihinde başlanmış, 25 Mayıs 2011 tarihinde sona ermiştir. Anaokuluna, A.Sebahat Akkurt annesinin adı verilmiştir.
 
Fatma Erkaya Anaokulu 29 Temmuz 2011 Cuma günü Vali Zübeyir Kemelek, Hayırsever Ayşe Sebahat Akkurt  ve vatandaşlarımızın katılımıyla hizmete açılacak.
 
Dr. Ayşe Sebahat Akkurt’un Özgeçmişi
Dr. Ayşe Sebahat Akkurt Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nin eğitim gönüllüsü. Yaşamını  İstanbul ve Yeniçiftlik beldesinde sürdürmektedir. Eğitim sevdalısı Ayşe Sebahat Hanım 1947 yılında Tıp Fakültesinden mezun olmasının akabinde görevine Tekirdağ’da Verem Dispanseri Başhekimi olarak mesleğine ilk adımını atmış. Kendisi İstanbul’lu olmasına rağmen eşi Sayın Halil Akkurt Eskişehir’li olduğu için sonraki görevine Eskişehir’de Dispanser Başhekimi olarak devam etmiş. Eskişehir’e gittikten kısa bir süre sonra eşi Halil Akkurt girdiği 1957 seçimlerinde Demokrat Parti den milletvekili seçilmiştir. Daha  sonra Akkurt ailesi 1963 yılında Almanya’ya yerleşerek burada çalışmaya başlamıştır. 20 yıl kadar doktor olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönüş yapmışlar, dönüş sonrasında yaşam boyu çalışarak kazandıkları birikimlerden bir kısmıyla eşinin isteği üzerine şuan Eskişehir’de 1700 öğrencisiyle eğitim veren Halil Akkurt İlköğretim Okulunu Eskişehir vatandaşının da desteği ile eğitime kazandırmışlar. Eğitim gönüllüsü Ayşe Sebahat Akkurt, merhum olan eşinin bir ilkokul yaptırdığını belirterek kendisinin de Eskişehir’de kızının ismini verdiği Seçil Akkurt Anaokulunu hizmete sunmuştur. Yeniçiftlik’te ikamet etmektedir.