info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fen Lisesi İçin Görüşmeler Sürüyor

Edirne Ticaret Borsasının (ETB) girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Edirne’ye yapılması planlanan Fen Lisesi konusunda görüşmeler devam ediyor.

ETB Yönetim Kurulu Üyeleri ile gazeteciler bir araya geldi. ETB Başkanı Öztürk, Borsa olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, projelerini basına anlattı. Kente yapılacak olan eserlerin önemini vurgulayan Öztürk, "Fen lisesinin içerisinde 16 derslik ve 200 kişilik pansiyon planlanıyordu. Biz bunun 24 ya da 32 dersliğe çıkartılması, 400 kişilik pansiyon yapılması ve bin metrekarelik bir spor tesisinin olması yönündeki projeyi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na sunduk. İnşallah Edirne’ye güzel bir okul kazandıracağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
 
ÖZTÜRK: “PROJELERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
 
ETB Başkanı Öztürk, borsa olarak lisanslı depoculuk yapmak istediklerini belirterek, “Lisanslı depoculuğun kendilerine bölgedeki üreticilerin ürünlerini harman döneminde getirip de satmak zorunda kalmayıp, buradaki lisanslı depolara koyacaklar, bunların karşılığında vereceğimiz elektronik belgelerle kendilerine ucuz finansman sağlayacaklar. Gerekli izinleri almak üzere gümrük ve ticaret bakanlığımıza başvurularımızı yaptık. Bu da bir süreç gerektiriyor. En kısa sürede bu hizmeti verecek duruma geleceğiz” dedi. Öztürk toplantının sonunda kente fayda sağlayacak her türlü projeye katkı sağlayacaklarını da ifade etti.