info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fırın Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Tekirdağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayında fırın denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 

Ramazan Ayı dolayısıyla denetimlerini sıklaştıran Zabıta ekipleri kontrollerde; satışa sunulan ekmek ve pidelerin gramajı, satış fiyatı ve üretim yerlerinde hijyen şartları konusunda denetim yapıyor.
 
Zabıta ekipleri tarafından fırınlardaki ekmek ve pideler tek tek tartılarak gramajları kontrol edildi. Eksik gramajlı olduğu tespit edilen ekmek ve pideler ekipler tarafından toplandı. Standartlara uymayan ve gerekli hijyenik şartları taşımayan işletmelere ise tutanak tutularak cezai işlem uygulandı.
 
Zabıta Müdürü Hüseyin Hatipoğlu denetimler ile ilgili yaptığı açıklamada Ramazan ayında vatandaşların hassasiyetini göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Ramazan ayında denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetimlerdeki asıl amacımız halkın sağlığını korumak, fahiş fiyatlarla ya da düşük gramajlı ekmek ve pide satışının yapılmasını önlemek. Vatandaşların gönül rahatlığı içinde tüketim yapmaları için Ramazan ayı içerisinde özellikle gıda sektöründeki denetimleri sıklaştıracağız. Vatandaşların da bu konudaki istek ve şikayetlerini Alo 153’e bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca, standartlara uymayan işletmeler uyarılarak gerekli işlemler yapıldı. Bundan sonra da denetimlerimiz düzenli olarak devam edecektir” dedi.