info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fırtına Muratlı’da Ekili Alanlara Zarar Verdi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde gece saatlerinde şiddetini artıran yağmur yağışı ve rüzgar, ilçe merkezindeki vatandaşlara zor anlar yaşatırken, ilçeye bağlı bir çok köyde ekili alanlara da zarar verdi.

Muratlı’da akşam saatlerinde başlayan yağış ve rüzgar, gece yarısından sonra şiddetini artırdı. Yetkililer vatandaşları fırtına ve yağışlar konusunda dikkatli olmaları hususunda uyardı. Buğday, arpa ve kanola ekili alanlarda fırtına nedeniyle büyük zarar meydana geldiği görüldü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası yetkililerinin zarar gören arazilerde inceleme yapacağı öğrenildi. Şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle çiftçi Rafet Gümüş’e ait tarladaki ekinlerin sağa ve sola yattığı gözlemlendi.
Şiddetli yağış ve fırtınadan ötürü sabah tarlalarını gezdiklerinde mahsullerde yatmalar meydana geldiğini kaydeden Tayfun Arda adlı çiftçi, “Yatan buğday başaklarının toprakla teması sonucu çürüme meydana geleceği ve buna istinaden verimin de yarı yarıya düşmesi bekleniyor” şeklinde konuştu.