info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fotoğraf Sanatçıları Yarışmaya Davetli

Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçıları, bu yıl “Kentsel Yaşam” temasıyla düzenlenen 20. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’na davetli.

“Kentin en seçkin sokağında sıradan bir simitçinin sesi duyulabilir, parklarında-cafelerinde de fala bakanlarına rastlanılabilir. Kentlerde gecekondu ile gökdelen yan yana boylarını ölçer. Birahanelerinde Anadolu işi türküler söylenirken en entelektüel sohbetler orada koyulaşır. Gecekondu bahçelerinde salçaların kaynayan kokusu mahalleyi sararken, caddelerin kararsız adımlarla kaynayan kalabalığında, iletişim teknolojisinin en yeni boyutu kendisini gösterebilir”.
 
Yukarıdaki cümlelerle, bu yıl yirmincisi düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmasına katılımı teşvik etmeyi ve yarışmacılara ilham vermeyi hedefleyen Akiffelsefe Derneği, kentlerde yaşamın, sokaklarda, meydanlarda, mekanlarda nasıl iç içe geçtiğini, zıtlıklardan uyumun nasıl yakalandığını sergilemek amacıyla yarışma temasını  “Kentsel Yaşam” olarak belirledi.
 
Kentlerde, her toplum katmanına ait kültürün, birbirinden güç alarak, birbirini besleyerek yaşadığını göstermeyi de hedefleyen yarışmaya hem siyah-beyaz hem de renkli fotoğraf dallarında katılmak mümkün.
 
Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal yarışmaya ilişkin olarak; “Evlerimizden daha çok sokaklarında, sinemalarında, parklarında zaman geçirdiğimiz kentlerimizdeki geleneksel yaşantıyı, fotoğraf sanatı ile belgelemek-paylaşmak, kentteki insanın ve insanın şekil verdiği kentlerin durumuna dikkat çekmek için tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını, yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.