info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Ölümünün 23. Yılında Çorluda Anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, Ankara’da bir bombalı saldırı sonucu öldürülmesinin 23.yılında, Çorlu’da kendi adını taşıyan parkta anıldı.

Anma törenine, Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan, Ergene belediye başkanı Rasim Yüksel, CHP il başkanı Recep Öktem, büyükşehir kültür daire başkanı Ahmet Poyraz, Tekirdağ kent konseyi başkanı Ali Işıkgör ve Çorlu Kent konseyi başkanı Ramadan Cesur katılırken, hiçbir Tekirdağ milletvekilinin katılmaması dikkat çekti. 

Anma etkinliğine katılan başta CHP’liler olmak üzere vatandaşlar, “Eğer genel başkan Kılıçdaroğlu gelmiş olsaydı, Tekirdağ milletvekilleri başta olmak üzere, tüm ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve hiçbir etkinliği kaçırmayan üst düzey CHP yöneticileri tam kadro burada olurlardı. Demek ki kişiye göre katılım oluyormuş. 

Bu soğuk havada anma gününde vatandaşlarını yalnız bırakmayan Kadir Albayrak oldu” dediler. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından anma günü ile ilgili bir konuşma yapan Çorlu Kent Konseyi başkanı Ramadan Cesur, “ Uğur Mumcu’nun katledildiği 24 Ocak ile Prof. Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak arasındaki hafta,23 yıldır Adalet ve Demokrasi haftası olarak anılıyor.Türkiye’nin yakın tarihindeki cinayetlerden hareketle,adalet,özgürlük ve demokrasi özlemini dile getiren bir simgedir bu hafta. Uğur mumcu 24 ocak 1980 kararlarına karşı olduğu için katledildi.12 Eylül askeri rejiminin bize dayatıldığını bize söylediği için öldürüldü. Yakın tarihimizde iki farklı cinayet dalgası var.Birinci dalga,1970’lerde sağ-sol çatışması denilen dönemde oldu ve 1980’lerde son buldu. İkinci dalga1980-1990 arası cuntanın işkenceleriyle anıldı.Demokrasilerde ölümler ecelle olur,cinayetle olmaz.

Çağdaşlık ve demokrasi yolunda ülkemize katkı sağlamış ve yitirdiğimiz bütün değerli insanların ruhu şad olsunmekanları cennet olsun,hepsine selam olsun” Dedi. Ardından konuşma yapan Kadir Albayrak, “Laik Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz savunucusu,Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı,araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 23.yıldönümünde kendisini saygı ve özlemle anıyoruz.Yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan,Türk milletinin aydınlanması adına canı pahasına mücadele eden değerli yazarımız Uğur Mumcu laik,demokratik ve hukuk devleti çerçevesinde tam bağımsız bir Türkiye’den yana olmuştur.Özgürlüğün simgesi,Cumhuriyetin sesi olan Mumcu,Kuvayi Milliye ruhuyla yaşayan,yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir.

Onun aydınlık fikirleri,savunduğu ve inandığı değerler,laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır” Dedi.Program,CHP il başkanı Recep Öktem’in konuşması ve Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakılmasıyla son buldu.
Kaynak : Murat Ürtekin