info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

GEGİYD in ilk dersine yoğun talep

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği, Girişimcilik ve Yöneticilik Konferansları serisini başlattı.

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği tarafından gerçekleştirilen; girişimciliği teşvik etmeyi; iş dünyası, girişimciler ve girişimci adayları arasında etkileşimi sağlamayı hedefleyen "Girişimcilik ve Yöneticilik Konferansları"nın ilki 10 Mart Çarşamba akşamı Namık Kemal Üniversitesi nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören konferansta, 160 kişilik salonda 180 kişi izlerken, 50 ye yakın kişi de dışarıda kaldı.

Salonun yarısı Namık Kemal Üniversiteli gençlerden oluşurken, diğer yarısını da il merkezi ve ilçelerden gelen girişimciler doldurdu.

"Girişimcilik ve Yöneticilik Konferansları"nın ilk konuğu olan Davut Doğan, girişimcilik öyküsünü ve başarısının sırlarını Tekirdağlılarla paylaştı.

Aile şirketinden kurumsallaşmaya giden yolda "Aile Anayasası"nın öneminin altını çizen Doğan, altı kardeş olmalarına rağmen uzun yıllardır birlikte çalışabilmelerinin sırrının "Aile Anayasası" ile her şeyi kayıtlı hale getirmeleri ve herkesin aynı maaşı alıyor olmasında olduğunu belirtti.

Bir başka sorunun gelinlerin de işe dahil olması olduğunu belirten Doğan, gelinleri işe bir kez karıştırıp deneyim etmelerini sağladıklarını, ardından hepsinin vazgeçtiğini söyledi. Bu sayede evde çıkabilecek kavgaları önlediklerini kaydeden Doğan, herkesin eşit maaş almasının da bu konudaki sıkıntıların çözümü için önemli olduğunu söyledi.

Doğan, kendi şirketinin, yüzde yüz Türk şirket olmasından duyduğu mutluluğu belirtip şirketine ileride yabancı bir ortak almayı düşünüp düşünmediğini soran bir konuğa da, bu konuda milliyetçi bir yaklaşımda olmanın doğru olmadığını, kendisinin de yurt dışında şirketler aldığını, alacağını, şirketinin de hisselerinin bir kısmını yabancılara satabileceğini belirtti.

Konferansın ardından Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği üyeleri ile Yelken Kulüp te yemek yiyen Doğan, daha samimi bir ortamda geçen yemekte de dernek üyelerinin sorularını yanıtladı.

Bundan sonra her ayın ilk haftası içinde Girişimcilik ve Yöneticilik Konferanslarına devam edeceklerini belirten Başkan Nur Erdem Özeren, gelecek ayki konuklarının Tekirdağ dan çıkıp, ulusal bir marka olan bir şirketin sahibi olacağını ifade etti.