info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gegiyd Konferans Zincirinin 2.Sini Düzenledi

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği nin düzenlediği Girişimcilik ve Yöneticilik Konferansları nın ikincisi, 15 Nisan Perşembe akşamı Bahçe Restoran da gerçekleştirildi.

Girişimcilerin ve ticaret erbabının en büyük sıkıntılarından olan fon bulma konusunda ve iş geliştirme konusunda yararlanabilecekleri tüm kurumlar ilk kez aynı organizasyonda hedef kitleleri ile buluştu.

KOSGEB Tekirdağ İşletme Geliştirme Merkez Müdürü Ali Vasfi ESKİCİOĞLU, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay ÜSTÜN, Avrupa İşletmeler Ağı Tekirdağ Bürosu Yetkilisi Aslı ADALI, ABİGEM Trakya İdari İşler Müdürü Merve EKİCİ ve Trakya ABİGEM İş Geliştirme Uzmanı Fatih YALDIZ ın katıldığı konferans, saat 20:00 de başladı, 22:30 a kadar sürdü.

Konferansın ardından, daha önce ABİGEM aracılığıyla Avrupa Birliği nden ve KOSGEB den destek alarak, 11 girişimcinin ortak kurduğu Hayrabolu ORTKA nın Müdürü Gürol YILDIRIM da, yaşadıkları süreçleri ve destekleri ne şekilde aldıklarını anlattı. Örneğin de dinlenmesinin ardından, tüm konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Hedef Kitle 25 ? 40 Yaş Arası Gençler

Konferansın bu kez herkese değil, 25 ? 40 yaş arası GeGiYD üyesi ya da üye adayı Tekirdağlı esnaf, tüccar ve işadamlarına yönelik olduğunu belirten Konferans Seminer Eğitim komisyonu Başkanı Yücel AYAZ, bu tip organizasyonlarla gençlerin girişimcilik ruhlarını beslemek istediklerini belirtti.

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Emre KERVANCILAR, Tekirdağlıların derneklerinin adını son günlerde "Siyaset Günleri" ile sıkça duymalarından dolayı mutlu olduklarını belirtirken, Yöneticilik kapsamındaki bu etkinlikleri dışında girişimcilik ve iş hayatına yönelik etkinliklerinin de olduğunu bu vesileyle hatırlatmak istediklerini belirtti.

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği Başkanı Nur Erdem ÖZEREN, gençlere belki de ailelerinin vermediği paraları veren bu kurumların önemini belirterek, hepsinin bir arada olduğu bu organizasyon için 500 e yakın kişinin tek tek aranarak davet edilmesine rağmen 50 kişilik katılımın az olarak değerlendirdiklerini ve bunun kendilerini üzdüğünü belirtti.

Tekirdağ Genç Girişimciler ve Yöneticiler Derneği Başkanı Nur Erdem ÖZEREN, amaçlarının bu kurumlar aracılığıyla Tekirdağ ekonomisine giren paranın arttırılmasını da sağlamak olduğunu söyledi ve Tekirdağ da girişimcilerin bu tip etkinliklere katılmamaları nedeniyle gelişimin yavaş olduğunu belirtti.