info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Erzurumlular Çerkezköy’de Dernek Kurdu

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Gazi Osman Paşa Mahallesi Barbaros Cadesi Sezer Sokak’ta faaliyete geçen derneğin açılış töreni, Alibeyköy Pasinler Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin foklor ekibi ve Mehteran Takımı’nın gösterileri ile başladı. Hafız Selim Akbulut’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden törenin açılış konuşmasını ise Dernek Başkanı İlyas Akın gerçekleştirdi. Amaçlarının gençleri bir araya getirerek birlik içinde güzel şeylere imza atmak olduğunu söyleyen Akın, herkesten destek istedi. 
 
Erzurumlu gençlerin Çerkezköy’de güzel bir birliktelik kurduğunu söyleyen Erzurum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Kenan Kaanaslan ise “İstanbul’daki 650 bin Erzurumlu bu derneğin arkasındadır. Sizlerden ilk iş olarak 6 ay içinde Pasinler Derneği gibi bir ‘Bar ekib’i kurmanızı istiyorum. Çerkezköy’de Türkiye sevdalısı Erzurumlular hizmete devam edecektir” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, siyasi parti temsilcileri ve dernek yöneticileri tarafından derneğin açılış kurdelesi kesildi. 
 
Dernek Başkanı İlyas Akın ve yönetimini tebrik eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Kültür ve eğitim açısından hedefleri olan bir dernek kurdunuz. İnşallah başarılı çalışmalara imza atacaksınız. Biz de kaymakamlık olarak arkanızda olacağız. Bize bu güzelliği yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. 
 
Açılışa katılmadan önce bu denli heyecanlı ve coşkulu bir şekilde birleştirici bir yapı oluşturulacağı noktasında endişelerinin olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Şimdi onların karşısında mahçup oldum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizler de her zaman bu derneğin yanında ve yardımcısı olacağız. Birlik ve beraberliği sağlamak adına üzerinizde büyük bir yük var. Çerkezköy’de birleştirici ve bağlayıcı olmak zorundasınız. Erzurum Anadolu’nun kapısıdır. Atatürk’ün Cumhuriyetin temelini attığı yerdir” ifadelerini kaydetti. 
Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Erzurum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Kenan Kaanaslan, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Erzurumlu katıldı.