info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Pilot Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Eğitim uçusunda hayatını kaybeden Yüksel Alper Şen, memleketi Çorlu İlçesi ne Bağlı Deregündüzlü Köyünde Toprağa Verildi.

Mersin in Tarsus İlçesi ne bağlı Yenice Beldesi nde önceki gün düşen eğitim uçağının içinde hayatını kaybeden öğrenci pilot 31 yaşındaki Yüksel Alper Şen, gözyaşları içinde memleketi Tekirdağ ın Çorlu İlçesi ne bağlı Deregündüzlü köyünde toprağa verildi.

Babasının çalıştığı havacılık şirketinde uçuş eğitimi aldığı belirtilen ve uçuş tecrübelerini artırmak için İstanbul dan Adana ya gelen öğrenci pilot Yüksel Alper Şen ve kendisi gibi öğrenci pilot olan ve aynı zamanda THY de kabin memurluğu yapan Kadir Erkan Gürkan, önceki gün Tarkim Havacılık Uçuş Okulu ve Akademisi ne ait TC-EYP tescil işaretli Piper Tomahawk tipi tek motorlu uçak ile havalanmış ve bir süre sonra Tarsus İlçesi ne bağlı Avadan Köyü ndeki bahçesine düşmüştü.Uçaktaki 2 öğrenci pilot hayatını kaybederken, memleketi Tekirdağ ın Çorlu İlçesi ne dün cansız bedeni getirilen Yüksel Alper Şen, akrabalarının ilçe dışında olması nedeniyle cenazesi Çorlu Devlet Hastanesi morgunda bekletildi.

NİŞANLISI TABUTA SARILARAK AĞLADI

Bugün ise genç pilot için Deregündüzlü köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Şen in ailesi,yakınları ve pilot arkadaşları ile AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İç İşleri Komusyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut katıldı.Çorlu Devlet Hasatesi nden alınarak köye getirelen Yüksel Alper Şen in cenazesi köydeki evlerine getirildi. Okunan duanın ardından Şen in tabutunun üzerine arkadaşları çok sevdiği Galatasaray ın atkısı ve bayrağını serdiler.Bu sırada ise Yüksel Alper Şen in 2 ay sonra evlenmeyi planladığı nişanlı Özlem Seki tabuta sarılarak, "Ağlamayacağım,beni çağır istediğin zaman yanına geleceğim Aşkım. Sen bir beni bir de cimbomunu sevdiğini söylerdin."diye feryat etti. Ardından ise gözyaşlarını tutamadı.

Bir Havacılık şirketinde İdari İşler ve Personel Müdürlüğü görevini yürüten ve havacılığa meraklı olduğu belirtilen baba Hüsamettin Şen,"Oğlum bu işe çekirdekten girdi.Bu olay iki şeyden olur.Dümen kuyruk kısmından kurtulmuş olabilir ve uçağı kaldırmamıştırlar. İkincisine ise söylemek ve aklıma getirmek istemiyorum.O kadar mesafeden o uçağın düşmesinin imkanı yok.Keskin dönüş bile yapsalar o uçak öyle düşmezdi. Bir yerde bir hata var ama nerede.Biz yandık, bizim içimize ateş düştü.Alper e defalarca söyledim. Oğlum istersen yapma bu işi diye ama o bana hayır baba ben yapmak istiyorum,pilot olmak istiyorum. dedi hep."diye konuştu.

Yüksel Alper Şen, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde köy mezarlığında toprağa verildi.