info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç ressamın çizimleri büyülüyor

Çocukluğunda başlayan resim çizme merakını profesyonel iş haline getiren ressam Ebru Yıldız, kendi tekniğini geliştirdiği karakalem çizimleri ile yurt dışında sergi açmayı hedefliyor.

İstanbul da yaşayan ressam Ebru Yıldız, ailesini ziyaret etmek için geldiği Tekirdağ da karakalem çizimleri ile dikkat çekiyor.
Şimdiye kadar 7 profesyonel resim sergisi açan Ebru Yıldız, Küçük yaşlarda resme karşı ilgisi olduğunu ifade ederek çocuk psikolojisİ eğitimi alırken ressamlığı profesyonel hale getirdiğini söyledi. Şimdiye kadar çok sayıda ünlü sanatçının ve siyasinin karakalem resimlerini yapan genç ressam, "Küçük yaşta resme karşı büyük bir ilgim vardı. Daha sonra kendi tekniğimi yaratarak özellikle karakalem ve yağlı boya resimler yapmaya başladım. Son 8 yıldır da profesyonel olarak ressamlık yapıyorum. Şimdiye kadar İstanbul ve İzmit te 7 sergi açtım. Son sergimi İstanbul Mecidiyeköy deki Profilo Alışveriş Merkezi nde Mustafa Sarıgül açtı" dedi.
Resim yapmanın kendisi için bir yaşam biçimi ve tutku olduğunu ifade eden ressam Ebru Yıldız, şimdiye kadar birçok ünlünün karakalem çalışmalarını yaptığını söyledi. Ünlü ressam Bedri Baykam ın büyük desteğini gördüğünü kaydeden Yıldız, "Şimdiye kadar Ebru Gündeş, Hüner Coşkuner, Aydan Şener, Nazan Şoray gibi ünlü sanatçıların resimlerini yaptım. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk siyasetine damgasını vurmuş tüm siyasetçiler ve Mevlana nın karakalem çizimlerini yaptım.
Tekirdağ a ailemi ziyaret etmek için geldim. Bu sırada da sahilde çalışmalarıma devam ediyorum. Karakalem ve yağlı boya resimleri ile geçimimi sağlıyorum. Ressamlık konusunda eğitim almama rağmen kendimi çok iyi geliştirdim ve profesyonel hale geldim. Son 8 yıldır profesyonel olarak ressamlık yapıyorum" diye konuştu.
Özellikle karakalem çalışmalarının zor olduğunu belirten ressam Ebru Yıldız, karakalem çalışmaları için genellikle vesikalık fotoğrafların tercih edildiğini söyledi. Resimlerine anlam katmaya gayret ettiğini anlatan Yıldız, "Yaptığım çalışmaları öncelikle kendim benimsiyorum. Örneğin yaptığım çalışmalarda gözlere mutlak bir anlam katıyorum. Hiçbir resmimde gözler boş bakmaz. Bu portre resim yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Yağlı boya resimlerimde ise sür realist çalışmalarım var. Ayrıca çok sayıda at resmi çizdim " dedi.
Resim yapmanın yanı sıra özel dersler verdiğini de kaydeden 30 yaşındaki ressam Ebru Yıldız, tek hedefinin yurt dışında sergi açarak çalışmalarını tanıtmak olduğunu söyledi.
Son olarak Eurovision temsilcisi Hadise den sipariş aldığını belirten Ebru Yıldız, en kısa sürede ABD Başkanı Hüseyin Barack Obama nın da karakalem çalışmasını yaparak kendisine göndereceğini de sözlerine ekledi.